România, a opta țară din UE membră a CSLF

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic România, a opta țară din UE membră a CSLF

România a devenit, oficial, a 23- a țară membră a Carbon Sequestration Leadership Forum – CSLF și a opta din Uniunea Europeană, care la rândul ei este membră CSLF. Marți, 3 noiembrie, în cadrul întâlnirii grupului pentru politici publice al CSLF, care se desfășoară între 1 și 5 noiembrie la Riad – Arabia Saudita, a fost aprobată solicitarea României de a deveni membru al acestui prestigios forum internațional.

„Ca membră a Uniunii Europene, România își propune să fie un partener important pentru implementarea Uniunii Energetice care urmărește transformarea sistemului energetic European în următorii cinci ani prin completarea pieței interne, întărirea securității energetice și, nu în ultimul rând, decarbonizarea sistemului care va permite Uniunii Europene atingerea obiectivelor de schimbări climatice propuse”, a precizat Andrei Gerea, ministrul MEIMMMA.

Christopher Smith, președintele grupului pentru politici publice al CSLF, adjunct al Secretarului pentru Energie al Statelor Unite, Dr. Ernest Moniz, a transmis felicitări demnitarului român și României pentru acest important pas, asigurându-l de cooperare și susținere din partea celorlalte țări membre.

Miercuri, 4 noiembrie, ministrul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri Andrei Gerea va participa la cea de a VI-a Conferință Ministerială CSLF alături de conducătorii instituțiilor guvernamentale pentru politica energetică din Statele Unite ale Americii, Arabia Saudită, Norvegia, Olanda, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, precum și șefii delegațiilor celorlalte state membre. Cu prilejul vizitei în Arabia Saudita, ministrul român a avut întâlniri cu reprezentați ai mediului de afaceri din această țară abordând posibile proiecte de cooperare economică româno-saudite în domeniile coordonate de MEIMMMA.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *