Romania CSR Index 2019: Transelectrica, printre cele mai responsabile companii din țară

Publicat pe Categorii CSR, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Romania CSR Index 2019: Transelectrica, printre cele mai responsabile companii din țară

Transelectrica se numără printre cele mai responsabile companii din țară, prin transparența și implicarea cu care a dezvoltat proiecte de responsabilitate socială, conform studiului Romania CSR Index 2019. Titlul a fost acordat pe baza informațiilor raportate de companie în anul 2017 și evaluează aspectele privind guvernanța corporativă, impactul economic, social și de mediu. 

Compania Transelectrica a obținut premiul Bronze Level Recognition în topul celor mai sustenabile companii de pe piața locală, realizat de The Azores. Studiul Romania CSR Index 2019 este realizat de agenția independentă de consultanță The Azores și analizează performanța și nivelul de transparentă privind Sustenabilitatea Corporativă în rândul companiilor din România.

„Prin activitatea de zi cu zi, Transelectrica dorește să contribuie la dezvoltarea unei societăți durabile și performante. În acest scop, ne implicăm activ în rezolvarea problemelor comunităților în care activăm și luăm în considerare interesele societății responsabilizându-ne față de angajați, acționari, comunitate și mediu. Ne dezvoltăm și consolidăm infrastructura de transport într-un mod sustenabil, adaptat la conservarea şi protejarea mediului înconjurător. Politica noastră de mediu se bazează pe principiul dezvoltării durabile prin reducerea şi monitorizarea poluanților şi prin utilizarea responsabilă a resurselor naturale. Lucrările de modernizare şi retehnologizare efectuate de Companie sunt realizate cu tehnologii, echipamente şi instalații moderne, cu scopul de a preveni poluarea şi a reduce impactul negativ asupra mediului”, a declarat Marius Dănuț Carașol, președintele Directoratului Transelectrica.

Pentru realizarea Romania CSR Index 2019 au fost analizate peste 700 de companii, mai exact toate companiile din România care au peste 500 de angajați. Transelectrica a obținut 55 din totalul de 100 de puncte, pe baza informațiilor raportate de companie în anul 2017. 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.