România se va alătura Forumului internațional al energiei, cea mai mare organizație energetică din lume

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic România se va alătura Forumului internațional al energiei, cea mai mare organizație energetică din lume

România se va alătura Forumului internațional al energiei. „România se alătură uneia dintre cele mai mari și mai importante organizații energetice cu mândrie și entuziasm, ca dovadă a angajamentului nostru de a dezvolta în continuare securitatea energetică națională și regională, stabilitatea pieței și de a îndeplini obiectivele pe care le-am convenit pentru decarbonizare și sustenabilitate. Numai lucrând împreună putem construi un ecosistem economic și energetic mai bun ”, a declarat Virgil Popescu  ministrul Energiei, în urma unei întâlniri la ministerul Energiei cu Joseph McMonigle, Secretarul general al Forumului Internațional pentru Energie (IEF).

„Aderarea României la IEF și participarea activă la dialogul energetic global vor fi o contribuție pozitivă la modelarea agendei energetice globale și la consolidarea securității energetice în interesul comun al tuturor”, a afirmat dl McMonigle.

Cererea României de aderare la IEF ca membru cu drepturi depline este de așteptat să fie validată la următoarea ședință a Comitetului executiv IEF, care se întrunește la fiecare șase luni.

La întâlnire au mai participat CEO-ul companiei nucleare nucleare din România, Cosmin Ghiță, Secretarul de Stat Dan Drăgan (ME) și Directorul General al Direcției Afaceri Europene, Elena Popescu (ME).

IEF este cea mai mare organizație energetică din lume ai cărei membri reprezintă 90% din energia mondială. Fondat acum 30 de ani pentru a promova dialogul între producătorii de energie și consumatorii OPEC și AIE, IEF are astăzi mai mulți membri pe care ambele grupuri le-au combinat, inclusiv multe țări nealiniate precum Argentina, India, China și Rusia. Misiunea IEF este de a promova dialogul energetic pe teme cheie de securitate energetică, stabilitate pe piață, transparență a datelor, precum și noi tehnologii și tranziție energetică.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *