România va traversa un șoc termic începând de vineri. Comandamentul de Iarnă asigură: Sistemul energetic este pregătit, CE Oltenia va funcționa normal

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Semnal
Prima Pagina Actual Flux energetic România va traversa un șoc termic începând de vineri. Comandamentul de Iarnă asigură: Sistemul energetic este pregătit, CE Oltenia va funcționa normal

Începând cu ziua de vineri, 12 februarie, timp de șapte-opt zile, România va traversa un șoc termic cu minime nocturne de până la – 20 de grade, pe alocuri chiar mai scăzute. De asemenea, temperatura diurnă va avea un nivel negativ de până la – 8 grade. Sistemul Energetic este pregătit pentru traversarea acestui șoc termic, transmite Comandamentul de Iarnă.

Astăzi, 10 februarie, s-a organizat ședința Comandamentului de Iarnă coordonată la nivelul ministerului Energiei de către Secretarul de Stat, Niculae Havrileț. La ședință au participat cei mai importanți actori ai sectorului energetic care mențin în funcțiune Sistemul Energetic Național și asigură furnizarea continuă și în siguranță.

Toți actorii esențiali care asigură funcționarea Sistemului Energetic Național au precizat că sunt pregătiți pentru perioada care urmează. CE Oltenia va funcționa normal, iar în cazuri deosebite va fi pus la dispoziție un grup de producție de energie electrică de la Turceni, s-a stabilit la Comandament.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *