România vrea să fie admisă în Global Offshore Wind Alliance

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic România vrea să fie admisă în Global Offshore Wind Alliance

Cu ocazia ceremoniei de deschidere a celei de-a XIII-a sesiuni a Adunării Agenției Internaționale pentru Energie Regenerabilă (IRENA), am solicitat ca țara noastră să fie admisă ca membru în Global Offshore Wind Alliance (GOWA), inițiată la COP27, care s-a desfășurat în 2022 în Egipt,  a comunicat ministrul Virgil Popescu.

“Vrem să profităm din plin de toate oportunitățile. Alianța, inițiată de Agenția Internațională pentru Energie Regenerabilă (IRENA), Danemarca și Consiliul Global pentru Energie Eoliană, va reuni guverne, sectorul privat, organizații internaționale și alte părți interesate pentru a accelera implementarea energiei eoliene offshore. Vrem să lucrăm cu restul statelor membre pentru a stimula ambițiile naționale, regionale și globale și pentru a elimina barierele din calea implementării energiei eoliene offshore pe piețele noi și existente. Energia eoliană offshore poate fi implementată la scară largă, în intervale de timp scurte și la costuri competitive – și este o cale rapidă și viabilă pentru a reduce decalajul tot mai mare dintre obiectivele de energie regenerabilă și ratele actuale de implementare”, a precizat Virgil Popescu.

El a avut o întâlnire de lucru cu AbdulRahim Sultan, directorul general al The World Green Economy Organization (WGEO). În urma discuțiilor, ministrul Popescu a transmis că România este interesată să activeze în cadrul acestei organizații pentru a accelera procesul țării noastre de trecere la o economie verde și sustenabilă.

A fost adoptată deja Strategia națională privind economia circulară, iar modernizarea și inovarea modului în care producem și consumăm energia în economie reprezintă o preocupare actuală și necesară. WGEO sprijină acțiunile globale de aplicare a unui model de dezvoltare ecologic, cu emisii reduse de carbon. Și în România vrem să avem o economie dezvoltată și, totodată, verde,  a precizat Popescu.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *