Românii pot economisi până la 20% la facturile de energie. Turneu european de informare privind eficiența energetică, în perioada 25 aprilie – 3 mai

Publicat pe Categorii Eficienta energetica, Info Consumatori, Semnal
Prima Pagina Info Info Consumatori Românii pot economisi până la 20% la facturile de energie. Turneu european de informare privind eficiența energetică, în perioada 25 aprilie – 3 mai

Miercuri, 25 aprilie, la București Mall, în parcare, se va lansa campania Comsiei Europene de informare privind eficiența energetică, sub deviza „Cheltuiește mai puțin pe întreținere…și fă-ți o plăcere”. Campania este organizată de Comisia Europeană (DG Justiție și Consumatori) și își propune să conștientizeze consumatorii cu privire la soluții de eficientizare a consumului casnic de energie.

Publicul va putea afla, într-un pavilion mobil, la apăsarea unui buton, cum poate economisi până la 20% la facturile de energie prin soluții simple aplicate în bucătărie, sufragerie, baie sau dormitor. Pavilionul va călători în perioada 25 aprilie -13 mai, în București, Mioveni și Craiova. Pe durata acestui turneu, vizitatorii vor avea posibilitatea să se consulte cu experți în efeiciența energetică, iar pereții interactivi îi vor informa cu privire la ce economii pot face la facturile de energie, fără a-și diminua gradul de confort în locuință. De asemenea, vor fi organizate activități pentru clase de elevi și pentru familii.

Turneul european „Economie la energie” se va derula în București între 25 aprilie – 1 mai, la Mioveni între 3-6 mai și la Craiova între 9 – 13 mai.

La lansarea campaniei,  sunt invitați: Robert Tudorache – Secretar de Stat la Ministerul Energiei, Nicolae Tudose – Secretar de Stat la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Nagy-Bege Zoltan – Vicepreședinte ANRE și Cristian Buchiu – adjunctul Sefului Reprezentanței CE în România.

Campania beneficiază de aportul următorilor parteneri: Ministerul Energiei, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Primăria Municipiului Craiova, Primăria Orașului Mioveni, Federaţia Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE), Asociaţia Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER), Asociația Orașe Energie România (OER) și Fundația Terra Mileniul III.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *