ROMATOM salută aprobarea Raportului privind Reactoarele 3 şi 4  în CSAT

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic ROMATOM salută aprobarea Raportului privind Reactoarele 3 şi 4  în CSAT

Industria nucleară din România consideră drept un semnal pozitiv aprobarea Raportului privind Unităţile 3 şi 4 de la Centrala nuclearelectrica (CNE) Cernavodă în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) din 27 mai 2016. În acest context, ROMATOM privește cu încredere dezvoltarea proiectului, luând act de declarația Președintelui Klaus Iohannis care punctează faptul că ,,acesta reprezintă un proiect prioritar de investiţii pentru România”, se precizează într-un comunicat al Asociației.

,,Aprobarea de către CSAT a Raportului privind Unităţile 3 şi 4 de la CNE Cernavodă are o importanță majoră pentru industria nucleară din România, atât firme cu capital privat, cât și firme cu capital majoritar de stat. Implementarea proiectului va avea un impact favorabil asupra economiei naţionale și locale, estimându-se astfel crearea a cca. 16.000 de locuri de muncă ce vor fi direct ocupate în industria naţională pentru finalizarea Unităţilor 3 şi 4 Cernavodă. Urmărim cu atenție evoluția negocierilor pentru încheierea Acordului Investitorilor și Actului Constitutiv al noii Societăți Mixte care va realiza Proiectul și avem convingerea că Strategia Energetică va confirma fără niciun dubiu rolul energiei nucleare în mix-ul energetic românesc”, a declarat Marius Gheorghiu, Directorul General al ELCOMEX IEA, firma care deține președinția ROMATOM.

Potrivit ROMATOM, realizarea proiectului este benefică pentru România, prin atingerea unei cote de 30 – 32% pentru energia nucleară în mixul energetic național prin punerea în funcțiune a celor două noi unități nucleare.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.