Romelectro modernizează trei stații electrice de transformare ale Transelectrica: Focşani Vest, Roman Nord şi Bacău Sud. A câştigat licitaţii de 14 milioane euro

Publicat pe Categorii Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Business Investitii / Tranzactii Romelectro modernizează trei stații electrice de transformare ale Transelectrica: Focşani Vest, Roman Nord şi Bacău Sud. A câştigat licitaţii de 14 milioane euro

Romelectro, în calitate de antreprenor general, a câştigat licitaţiile organizate de către Transelectrica pentru modernizarea a trei staţii electrice de transformare: Focşani Vest, Roman Nord şi Bacău Sud. Valoarea totală a acestor lucrări este de aproximativ 14 milioane euro.

“Proiectul staţiei Focşani Vest constă în modernizarea staţiei de 220 kV, prin echiparea acesteia cu instalaţii noi, pentru trecerea la nivelul superior de tensiune, de 400 kV. Noua staţie de 400 kV va funcţiona într-o schemă dezvoltată, prin racordarea la viitoarea linie de 400 kV dublu circuit Gutinaş – Smârdan şi prin instalarea celei de-a doua unităţi de transformare 400/110 kV pentru injecţie de putere în reţeaua de 110 kV”, se precizează într-un comunicat al companiei Romelectro. În cadrul acestui contract va fi modernizată şi staţia de 110 kV, prin înlocuirea instalaţiilor, a echipamentelor şi a sistemelor, cu menţinerea schemei de funcţionare curente.

A doua licitaţie castigate de Romelectro are ca obiect modernizarea instalaţiilor de 110 kV din două staţii situate în partea de est a inelului de 400 kV al Sistemului Energetic Naţional: staţia electrică de transformare Bacău Sud 400/110 kV şi staţia electrică de transformare Roman Nord 400/110 kV.”Toate lucrările necesare pentru realizarea acestor proiecte se vor efectua fără afectarea de lungă durată a circuitelor şi instalaţiilor existente, pe baza unui program de eşalonare a execuţiei lucrărilor, cu asigurarea menţinerii gradului de siguranţă in alimentarea consumatorilor din reţeaua de distribuţie”, potrivit comunicatului Romelectro.

Reprezentanții companiei susțin că, în urma acestor lucrări de modernizare şi retehnologizare, staţiile Focşani Vest, Bacău Sud şi Roman Nord vor contribui la creşterea securităţii Sistemului Electroenergetic Naţional, la întărirea reţelei energetice de transport între Dobrogea şi zona Moldovei (regiunea de est a ţării fiind una deficitară din punct de vedere al producerii de energie electrică, principalele surse fiind amplasate în sudul şi sud-estul ţării) şi vor contribui la alimentarea în siguranţă a consumatorilor şi la creşterea calităţii energiei electrice livrate.

“Ne bucurăm că, pe lângă licitaţii pe pieţe externe, reuşim să câştigăm şi licitaţii organizate de companiile naţionale. Acestea consolidează poziţia Grupului Romelectro în calitate de cel mai important contractor general de proiecte energetice din România. Au început să apară proiecte energetice de dimensiuni mai mari în ţara noastră”, a declarat Cristian Secoşan, director general Romelectro.

Compania Romelectro face parte din Grupul Romelectro, care mai cuprinde Institutul de Studii şi Proiectări Energetice (ISPE) şi Electromontaj Carpaţi Sibiu.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *