Romgaz a decis să rezilieze contractul cu Duro Felguera și Romelectro pentru dezvoltarea CTE Iernut. Nu s-a agreat o soluție!

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic, Semnal
Prima Pagina Actual Flux energetic Romgaz a decis să rezilieze contractul cu Duro Felguera și Romelectro pentru dezvoltarea CTE Iernut. Nu s-a agreat o soluție!

Romgaz a decis rezilierea contractului de lucrări nr. 13384/2016, având ca obiect Dezvoltarea CTE Iernut, prin construcția unei centrale termoelectrice de 430 MW, cu ciclu combinat cu turbine cu gaze, încheiat cu Asocierea formată din Duro Felguera S.A. și Romelectro S.A.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 24/2017 și art. 234 alin. (1), din Regulamentul A.S.F. nr. 5/2018, S.N.G.N. ROMGAZ S.A. informează acționarii și investitorii asupra faptului că, începand cu data de 17 iunie 2021, Contractul de lucrări nr. 13384/2016, având ca obiect Dezvoltarea CTE Iernut, prin construcția unei centrale termoelectrice de 430 MW, cu ciclu combinat cu turbine cu gaze, a încetat prin reziliere, motivat de nefinalizarea în termen, de către Executant, a lucrărilor de construcții și punere în funcțiune a obiectivului de investiții, se precizează în informarea transmisă de Romgaz Bursei de Valori București.

Rezilierea Contractului de lucrări nr. 13384/2016, începând cu data de 17 iunie 2021, a intervenit ca urmare a împlinirii termenului de suspendare a notificării de reziliere, fără ca părțile să fi ajuns la agreerea unei soluții care să asigure finalizarea și punerea în funcțiune a obiectivului de investiții, în termen cât mai scurt posibil, explică reprezentanții companiei.

Decizia vine după ce Romgaz a prelungit de 4 ori termenul de suspendare a  notificării de reziliere a contractului pentru Dezvoltarea CTE Iernut. Romgaz a semnat, în 2016, un contract în valoare de 268 de milioane de euro, fără TVA, cu firmele Duro Felguera şi Romelectro, pentru realizarea unei noi centrale pentru producerea energiei electrice în cadrul termocentralei Iernut. Centrala ar fi trebuit să fie dată în folosinţă la începutul anului 2020, potrivit planurilor iniţiale.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.