Romgaz caută consultant să achiziționeze pachetul majoritar de acțiuni la Mehedinți Gaz, societate care se ocupă de distribuția și comercializarea combustibililor gazoși în municipiul Drobeta Turnu Severin

Publicat pe Categorii Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Business Investitii / Tranzactii Romgaz caută consultant să achiziționeze pachetul majoritar de acțiuni la Mehedinți Gaz, societate care se ocupă de distribuția și comercializarea combustibililor gazoși în municipiul Drobeta Turnu Severin

S.N.G.N. Romgaz, companie la care acționar majoritar este statul român, cel mai mare producător și principal furnizor de gaze naturale din România, vrea să cumpere pachetul majoritar de acțiuni la SC Mehedinți Gaz SA, societate ce are ca pricipală activitate distribuția și comercializarea combustibililor gazoși în municipiul Drobeta Turnu Severin. Din anul 2006 societatea face parte din grupul italian de firme Dondi Group.

Potrivit unui anunț public, Romgaz dorește să achiziționeze servicii de consultanță pentru elaborarea unor analize de tip „due-diligence” și stabilirea valorii de piață pentru pachetul majoritar de acțiuni deținut de societatea SC Ghezzi Gaz S.A. în cadrul S.C. Mehedinți Gaz S.A. Valoarea estimată pentru aceste servicii este de 131.614 lei.

Acționarii S.C. Mehedinți Gaz S.A. sunt: S.C. Ghezzi Gaz S.A. deținând un număr de 22.800 acțiuni nominative, reprezentând 95% din capitalul social al societății; Consiliul Județean Mehedinți, Primăria Municipiului Drobeta-Turnu Severin, Primăria Orașului Strehaia și Primăria Orașului Orșova.

Reamintim că societățile Romgaz și Mehedinti Gaz au încheiat un Memorandum, prin care s-a convenit stabilirea unui parteneriat de colaborare în vederea dezvoltării proiectului Puncte termice pentru producerea de energie termică. Cooperarea dintre cele două părţi va contribui la dezvoltarea unor practici de implementare avantajoase şi rapide, în interesul consumatorului final pentru asigurarea continuităţii în alimentarea cu energie termică, au precizat reprezentanții Romgaz.

În toamna anului trecut, Romgaz a înființat sucursala Drobeta-Turnu Severin care are ca obiect principal de activitate distribuția combustibilor gazoși prin conducte și activități secundare – comercializarea combustibilor gazoși, prin conducte; comercializarea, cu ridicata, a combustibililor solizi, lichizi și gazoși și al produselor derivate; transportul prin conducte, altele decât conductele magistrale; productie energie electrică; distribuție de energie electrică; comercializarea energiei electrice; activități de testări și analize tehnice, inclusiv cele ale gazelor naturale sau activități de consultanță pentru afaceri și management.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *