Romgaz încheie un nou contract cu Duro Felguera pentru finalizarea centralei de 430 MW de la Iernut

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic, Investitii / Tranzactii, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Romgaz încheie un nou contract cu Duro Felguera pentru finalizarea centralei de 430 MW de la Iernut

Romgaz anunță aprobarea încheierii unui nou contract cu Duro Felguera pentru finalizarea centralei de 430 MW de la Iernut.

În şedinţa Consiliului de Administraţie al S.N.G.N. ROMGAZ S.A. din data de 29.03.2023, a fost aprobată încheierea Contractului de Achiziție având ca obiect ”Finalizarea lucrărilor și punerea în funcțiune a obiectivului de investiții: Dezvoltarea CTE Iernut prin construcția unei centrale termoelectrice noi cu ciclu combinat cu turbine pe gaz”, cu Duro Felguera S.A., se precizează în informarea transmisă de Romgaz către BVB.

Contractul de Achiziţie urmează să fie semnat de părţi conform precedurilor corporative aplicabile, cu respectarea prevederilor Legii nr.99/2016 privind achiziţiile sectoriale. De asemenea, a fost avizată încheierea unui Contract de Tranzacție între Romgaz și  Duro Felguera, care va fi supus aprobării Adunării Generale a Acționarilor.

Contractul de Tranzacţie se va încheia cu scopul rezolvării unor diferende între părţi şi a finalizării lucrărilor rămase de executat la CTE Iernut, se specifică în informare.

Reamintim că Romgaz a semnat, în 2016, un contract în valoare de 268 de milioane de euro, fără TVA, cu firmele Duro Felguera şi Romelectro, pentru realizarea unei noi centrale pentru producerea energiei electrice în cadrul termocentralei Iernut. Centrala ar fi trebuit să fie dată în folosinţă la începutul anului 2020, potrivit planurilor iniţiale.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *