Romgaz intervine să limiteze efectele unei contaminări din apropierea sondei Frasin

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Romgaz intervine să limiteze efectele unei contaminări din apropierea sondei Frasin

Romgaz încearcă limitarea efectelor apărute în urma unei contaminări din motive istorice, contaminare cauzată de erodarea malului stâng al râului Moldova, în apropierea unei sonde scoase din uz încă din anii ’70, se precizează într-un comunicat al companiei.

Sonda Frasin, preluată de Romgaz în anul 1985, a fost săpată în anii ’70 în cadrul programului de cercetare naţională de la vremea respectivă şi abandonată, respectiv scoasă din uz, încă din faza de foraj. Aceasta a generat o contaminare cu produse provenite din batalul de rezuduuri rezultate din activitatea anilor ’70 de săpare a sondei. Batalul îngropat în pământ conform procedurilor la acea vreme, a fost amplasat în apropierea malului stâng al râului Moldova, unde din cauza precipitaţiilor abundente din ultima vreme, s-a produs erodarea terenului, a malului, în zona în care era situat batalul, aşa cum a constatat echipa de intervenţie a Romgaz împreună cu organele competente prezente în teritoriu, se explică în comunicat.

Romgaz colaborează cu autoritățile competente pentru prevenirea oricăror situații care ar putea afecta sănătatea publică sau mediul înconjurător, la faţa locului fiind deja luate toate măsurile ce impun în astfel de situaţii.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.