Romgaz mai prelungește cu o săptămână suspendarea rezilierii contractului pentru Iernut

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Romgaz mai prelungește cu o săptămână suspendarea rezilierii contractului pentru Iernut

Romgaz a prelungit, din nou, până pe 7 mai, suspendarea notificării de reziliere a contractului pentru dezvoltarea termocentralei de la Iernut. La începutul lui aprilie, Romgaz a transmis asocierii Duro Felguera – Romelectro notificarea de reziliere a contactului, acuzând asocierea că nu a executat, în termen, obligaţiile contractuale.

”În conformitate cu prevederile Legii nr. 24/2017 și art. 234 alin. (1), din Regulamentul ASF nr. 5/2018, Romgaz informează acționarii și investitorii asupra faptului că, în data de 22 aprilie 2021, a prelungit suspendarea notificării de reziliere a contractului de lucrări nr. 13384/2016, având ca obiect dezvoltarea CTE Iernut, prin construcția unei centrale termoelectrice de 430 MW, cu ciclu combinat cu turbine cu gaze, până la data de 7 mai 2021. Decizia de prelungire a suspendării notificării de reziliere a contractului de lucrări nr. 13384/2016 a fost luată în vederea continuării negocierilor cu executantul, pentru identificarea, evaluarea și implementarea unei soluții care să asigure finalizarea și punerea în funcțiune a obiectivului de investiții, în termen cât mai scurt posibil, cu respectarea drepturilor și intereselor legitime ale Romgaz”, a informat Romgaz.

Termocentrala pe gaze de la Iernut trebuia finalizată la sfârşitul anului 2019, potrivit graficului iniţial. Centrala va avea o capacitate instalată de 430 MW.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *