Romgaz: Nu am identificat niciun motiv real ca de la 1 iulie să asistăm la creşteri de preţ la gazele furnizate în piaţă

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Romgaz: Nu am identificat niciun motiv real ca de la 1 iulie să asistăm la creşteri de preţ la gazele furnizate în piaţă

Începând cu data de 1 iulie, Romgaz va continua să asigure cantitatea necesară aprovizionării cu gaze atât pentru furnizorii consumatorii casnici, cât şi pentru clienţii industriali, păstrându-şi astfel poziţia de jucător important pe piaţa de gaze naturale.

Reprezentanții Romgaz susțin că nu au identificat niciun motiv real ca odată cu liberalizarea pieţei, la 1 iulie, să asistăm la creşteri de preţ la gazele furnizate în piaţă. Piaţa de energie şi gaze naturale va fi liberalizată după data de 1 iulie 2020. Astfel, preţul va fi stabilit de piaţă şi nu controlat de ANRE. Inclusiv tarifele plătite de consumatorii finali vor fi stabilite în condiţiile pieţei, și nu vor mai trebui aprobate de autoritatea de reglementare în domeniul energiei.

Adrian Volintiru, Directorul General al Romgaz, a declarat: „Romgaz continuă politica de dezvoltare şi implicare pe piaţa de furnizare gaze pentru ambele categorii amintite anterior. Interesul nostru de a rămâne un jucător activ şi implicat este manifestat prin acţiunile şi politicile investiţionale pe care le avem, continuând să fim preocupaţi de siguranţa în furnizare şi de dezvoltarea pieţei româneşti de gaze naturale”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *