Romgaz nu va finaliza construcția Centralei termice de la Iernut cu asocierea Duro Felguera și Romelectro. Contractul a încetat!

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Romgaz nu va finaliza construcția Centralei termice de la Iernut cu asocierea Duro Felguera și Romelectro. Contractul a încetat!

Centrala Termică (CTE) Iernut nu este gata nici la finele anului! În urmă cu o lună, Adrian Volintiru, Directorul General al Romgaz, declara că se lucrează ca noua centrală termoelectrică de la Iernut să fie gata până la ultimul termen avansat, respectiv 27 decembrie anul acesta.

În locul anunțului mult așteptat după multe termene amânate și întârzieri în execuția lucrărilor, Romgaz anunță încetarea contractului cu asocierea Duro Felguera și Romelectro.

Referitor la Contractul de achiziţie publică nr.13384/2016, având ca obiect executarea proiectului la cheie ˮDezvoltarea Centralei Termice (CTE) Iernut prin construcţia unei centrale termoelectrice noi, cu ciclu combinat cu turbine cu gazeˮ, Societatea Națională de Gaze Naturale ROMGAZ S.A. informează acționarii și investitorii asupra următoarelor: “Întrucât termenul de finalizare a lucrărilor care fac obiectul contractului menţionat mai sus nu a fost respectat, acesta expirând la data de 26 decembrie 2020, ROMGAZ a decis să nu dea curs cererii înaintate de către Asocierea formată din DURO FELGUERA S.A. şi S.C. ROMELECTRO S.A. prin care se solicita prelungirea acestui termen”.

S.N.G.N. Romgaz va găsi soluţiile necesare finalizării şi punerii în funcţiune a Centralei Termice Iernut, se precizează în comunicatul companiei.

Romgaz a semnat, în 2016, un contract în valoare de 268 de milioane de euro cu firmele Duro Felguera şi Romelectro, pentru realizarea, într-o perioadă de 36 de luni, a unei noi centrale pentru producerea energiei electrice în cadrul termocentralei Iernut. Centrala ar fi trebuit să fie dată în folosinţă la începutul anului 2020, potrivit planurilor iniţiale, dar au apărut întârzieri urmare a unor neînțelegeri între parteneri și a majorării salariilor în construcţii în baza OUG 114.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *