Romgaz caută furnizor care să-i ofere date referitor energie și gaze aferente pieței regionale, prognoze de prețuri spot și forward, prognoză de temperaturi. Plătește 18.000 euro pentru un abonament anual la o platformă de date

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Romgaz caută furnizor care să-i ofere date referitor energie și gaze aferente pieței regionale, prognoze de prețuri spot și forward, prognoză de temperaturi. Plătește 18.000 euro pentru un abonament anual la o platformă de date

Romgaz caută un furnizor care să-i ofere date referitor la prețurile zilnice de închidere tranzacții pe tipuri de produse pe hub-urile europene; prognoză pe termen scurt, mediu și lung de prețuri spot și forward pe un orizont de cel puțin 12 luni înainte, precum și prognoză de temperaturi, rapoarte de piață etc.

Potrivit unui anunț public, compania achiziționează abonament la platforma de date realizate și estimate referitor energie electrică și gaze naturale aferente pieței regionale, inclusiv prognoză de temperaturi. Este dispusă să ofere  90.000 lei fără TVA pentru un an, respectiv 18.000 euro.

Prin serviciile solicitate, Romgaz va avea acces la o serie de informații utile în activitate. Astfel, în domeniul gazelor naturale, va avea la dispoziție datele referitoare la piețele din Austria (cotația VTP), Olanda (cotația TTF) și Germania (cotația NCG); rapoarte zilnice pentru piețele SPOT și FORWARD, rapoarte de închideri zilnice, estimări de preț pentru produse SPOT și FORWARD aferente piețelor europene mai sus menționate.

Pe partea de energie electrică, se vor accesa date referitoare la piețele din România, Ungaria, Bulgaria și Serbia; date fundamentale zilnice privind temperaturile, precipitațiile, consumul, vântul, meteorologia; date orare privind temperatura, precipitațiile, consumul, energia eoliană, energia fotovoltaică, sarcina reziduală; prognoze spot zilnice și săptămânale pentru 2 săptămâni; date privind prețurile OPCOM pentru următoarele 3 zile, modificări orare comparativ cu ziua precedentă, prognoza consumului, prognoza energiei eoliene, prognoza producției pentru o săptămână, istoricul producției pentru săptămâna precedentă, producția totală, importul net de energie electrică, import net din Ungaria.

Potrivit anunțului, Romgaz va mai avea acces la informații referitor la: Piața Spot – PZU, Piața IntraDay, Piața Forward, Încărcare reziduală (orar, zilnic, săptămânal, istoric), Consum (orar, zilnic, săptămânal, producție istorică, efectul sărbătorilor, consumul scade), Energie eoliană (orar, zilnic, săptămânal, presupuneri, date bazate pe observații), Fotovoltaic (orar, zilnic și săptămânal), Hidro (producția totală zilnică și săptămânală, debitul râului), Nuclear (producție de 15 zile – Cernavodă 1, 2),    Schimb (date privind importurile orare, zilnice, săptămânale și lunare, capacitatea netă de transfer, istoricul),Hidrologie – include date pe termen scurt, mediu și lung privind precipitațiile, debitul zilnic și săptămânal de apă, Combustibil – conține date privind prețul petrolului.

De asemenea, furnizorul va pune la dispoziție Romgaz date privind temperaturile medii orare, zilnice și săptămânale, informații meteorologice, prognoza precipitațiilor.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *