Romgaz prelungește termenul de execuție a termocentralei Iernut. Cu aprobarea acționarilor, a angajat avocații de la Zamfirescu, Racoți și Asociații pentru acest proiect

Publicat pe Categorii Esential, Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Romgaz prelungește termenul de execuție a termocentralei Iernut. Cu aprobarea acționarilor, a angajat avocații de la Zamfirescu, Racoți și Asociații pentru acest proiect

Noua centrală termoelectrică de la Iernut trebuie să fie pusă în funcțiune până la finele lunii mai, a declarat Adrian Volintiru, Director General al Romgaz la finele anului trecut.

Potrivit unei informări transmise BVB, Romgaz anunță că a prelungit termenul de execuție a contractului cu asocierea DuroFelguera și Romelectro pentru termocentrala Iernut.  Astfel, termenul de finalizare a lucrărilor este de 40 luni de la data intrării în vigoare a contractului.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 24/2017 și art. 234 alin. 1, lit. i) din Regulamentul A.S.F. nr. 5/2018, S.N.G.N. ROMGAZ S.A. raportează încheierea unui act adițional la contractul de achiziţie publică nr.13384/31.10.2016 având ca obiect executarea proiectului la cheie ˮDezvoltarea Centralei Termice (CTE) Iernut prin construcţia unei centrale termoelectrice noi, cu ciclu combinat cu turbine cu gaze… Termenul de finalizare a lucrărilor este de 40 luni de la data intrării în vigoare a contractuluiˮ, informează Romgaz.

Centrala ar fi trebuit să fie dată în folosinţă la începutul anului 2020, potrivit planurilor iniţiale, dar au apărut întârzieri urmare a unor neînțelegeri între parteneri și a majorării salariilor în construcţii în baza OUG 114. “Sper să ne înscriem în termen. Este un proiect la cheie. Obligația noastră, a Romgaz, este să plătim facturile și să oferim front de lucru. Însă, facem mult mai mult: ne ocupăm de somații, rugăminți, comanadamente de lucru. Avem aprobarea acționarilor pentru achiziționarea de servicii juridice de consultanţă în posibilul litigiu cu asocierea DuroFelguera si Romelectro”, a afirmat  Adrian Volintiru.

Aflăm că Romgaz a apelat deja la serviciile Zamfirescu, Racoți și Asociații pentru consultanță juridică în ce privește la proiectul noii termocentrale. ”În acest moment, avansul fizic și financiar al contractului de modernizare a CTE Iernut este de circa 80%. Atât Romgaz, cât și partenerii de proiect nu își doresc rezilierea contractului”, au precizat reprezentanții Romgaz pentru Turnul Sfatului.

Contractul,  în valoare de 268 de milioane de euro, fără TVA, a fost încheiat, în 2016, de Romgaz cu firmele Duro Felguera şi Romelectro, pentru realizarea unei noi centrale pentru producerea energiei electrice în cadrul termocentralei Iernut.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *