Romgaz primește 21 milioane lei din PNI pentru termocentrala de la Iernut

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Romgaz primește 21 milioane lei din PNI pentru termocentrala de la Iernut

Ministerul Energiei a virat suma de 20,99 milioane lei reprezentând prima rată aferentă contractului de finanțare pentru investiția „Ciclu combinat cu turbine pe gaz” la Iernut, a anunțat Romgaz.

”Suma a fost virată ca urmare a aprobării primei cereri de rambursare depuse, împreună cu documentele justificative, la Ministerul Energiei – Comisia PNI, conform Graficului cererilor de rambursare. Contractul nr. 4/07.12.2017 a fost încheiat în contextul primirii de finanţare nerambursabilă în valoare de maxim 320.912.359 lei, din contul Planul Naţional de Investiţii (PNI), pentru investiția Ciclu combinat cu turbine pe gaz”, se precizează  într-un comunicat al companiei transmis Bursei de Valori București (BVB).

Cererea de finanţare a producătorului de gaze Romgaz din Planul Naţional de Investiţii (PNI) pentru termocentrala pe gaz pe care o construieşte la Iernut a fost aprobata de Ministerul Energiei in luna ianuarie a anului trecut.

Romgaz a încheiat un contract în valoare de 268,8 milioane euro cu asocierea  formată din Duro Felguera şi Romelectro pentru construcţia unei centrale termoelectrice noi, cu ciclu combinat cu turbine cu gaze la Iernut.

Pentru România, proiectul reprezintă cea mai mare investiţie publică în energie convenţională din ultimii 20 de ani.Termocentrala pe gaze de la Iernut urmeaza sa fie finalizată la sfârşitul anului 2019. Directorul General al Romelectro, Cristian Secoşan, a dat asigurari ca termocentrala Romgaz de la Iernut, un grup nou pe gaze în ciclu combinat, de 430 MW, va fi gata până la 31 decembrie 2019. Romgaz a preluat termocentrala actuală de la Iernut în 2013 de la producătorul de energie termică Elcen pentru stingerea unei datorii de 653 milioane lei.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *