Romgaz s-a înțeles cu ExxonMobil privind achiziția participației în proiectul de exploatare de gaze din Marea Neagră. Tranzacția va fi finalizată în primul trimestru din 2022

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Romgaz s-a înțeles cu ExxonMobil privind achiziția participației în proiectul de exploatare de gaze din Marea Neagră. Tranzacția va fi finalizată în primul trimestru din 2022

Romgaz a încheiat un acord cu ExxonMobil privind achiziția participației în proiectul de exploatare de gaze din Marea Neagră.

S.N.G.N Romgaz și ExxonMobil Exploration and Production Romania Holdings Ltd. Au finalizat negocierile exclusive și au ajuns la un acord cu privire la termenii și condițiile aferente achiziției tuturor acțiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, ce deține 50% din drepturile dobândite și obligațiile asumate prin Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare și exploatare petrolieră în perimetrul XIX Neptun Zona de Apă Adâncă, precum și cu privire la transferul operatoriei proiectului către OMV Petrom SA începând cu data finalizării tranzacției, potrivit unui comunicat al Romgaz..

Acordul se va concretiza, după avizarea de către Consiliul de Administrație și aprobarea de către Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor S.N.G.N Romgaz S.A., în semnarea contractului de vânzare-cumpărare acțiuni. Condiționat de obținerea acestor aprobări precum și de îndeplinirea condițiilor suspensive prevăzute de contractul de vânzarecumpărare acțiuni, se estimează că tranzacția va fi finalizată în primul trimestru din 2022, precizează compania.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.