ROMGAZ se alătură Oil and Gas Methane Partnership 2.0, program de raportare și reducere a emisiilor de metan al UNEP

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze, Semnal
Prima Pagina Actual Flux energetic ROMGAZ se alătură Oil and Gas Methane Partnership 2.0, program de raportare și reducere a emisiilor de metan al UNEP

Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România și unul dintre cei mai mari producători din Europa de Est, a aderat la Oil and Gas Methane Partnership 2.0 (OGMP 2.0), programul emblematic de raportare și reducere a emisiilor de metan al UNEP (Programul Națiunilor Unite pentru Mediu).

„Suntem bucuroși să salutăm aderearea ROMGAZ la inițiativa noastră, care permite companiilor membre să vizeze reducerea strategică a emisiilor de metan”, a declarat Giulia Ferrini, Manager de Program OGMP 2.0. „Așteptăm cu nerăbdare contribuția ROMGAZ, deoarece OGMP 2.0 este mai mult decât un cadru de raportare riguros, este o platformă unică pentru o acțiune colectivă, membrii noștri dezvoltând împreună noi norme industriale privind gestionarea metanului”.

Răzvan Popescu, CEO ROMGAZ, a precizat: „Aderarea la OGMP 2.0 este pentru ROMGAZ o consecință firească a strategiei noastre de reducere a emisiilor de metan la nivelul întregii companii, cu o perspectivă reală și conștientă asupra responsabilității companiei de a contribui activ și consecvent la atenuarea schimbărilor climatice în Europa și în întreaga lume. Un obiectiv ambițios, dar tangibil.”

Cu ROMGAZ la bord, acoperirea OGMP 2.0 a sectorului european upstream crește la aproape 75%.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *