Romgaz se judecă cu proprii angajați, după un control al Curții de Conturi. Trebuie să recupereze sporurile acordate pentru că s-a lucrat peste program

Publicat pe Categorii Petrol si gaze, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Romgaz se judecă cu proprii angajați, după un control al Curții de Conturi. Trebuie să recupereze sporurile acordate pentru că s-a lucrat peste program

În urma unui control efectuat în 2016, Curtea de Coturi a cerut conducerii Romgaz să recupereze sporurile acordate salariaților pentru lucru sistematic peste programul normal de activitate. Șefii companiei au întreprins măsuri în acest sens, însă fără sorți de izbândă. Ca urmare, toți salariații notificați nu au adus banii înapoi la societate și au fost acționați în instanță.

În prezent, pe rolul Tribunalului Sibiu sunt 60 de dosare având ca obiect recuperarea acestor sume, dosare în care calitatea de pârât este deţinută de o parte a personalului de conducere al Romgaz, se precizează într-un comunicat al companiei transmis Bursei de Valori București.

Potrivit informării Romgaz, în cursul anului 2016, activitatea Romgaz a făcut obiectul unui control al Curţii de Conturi a României – Camera de Conturi Sibiu, în urma controlului fiind emisă Decizia nr. 26/01.06.2016. Printre măsurile dispuse de Curtea de Conturi prin Decizia nr. 26/2016 este prevăzută: “Identificarea plăţilor nejustificate reprezentând sporul acordat pentru lucru sistematic peste programul normal de lucru, calcularea, stabilirea întinderii prejudiciului şi recuperarea acestuia conform prevederilor legale”.

Avînd în vedere faptul că Decizia Curţii de Conturi are caracter executoriu, conducerea Romgaz susține că, prin structurile de specialitate, a stabilit întinderea presupusului prejudiciu şi a dispus măsuri de recuperare a acestuia. De menționat că decizia Curţii de Conturi este contestată în instant.  În scopul recuperării sumelor identificate ca prejudiciu şi, pentru a preîntâmpina demararea unor litigii împotriva salariaţilor, iniţial, s-au transmis notificări către salariaţii care au încasat aceste sume, în vederea recuperării lor pe care amiabilă, se precizează în comunicat.

Întrucât recuperarea pe cale amiabilă nu a fost posibilă în cazul tuturor salariaţilor notificaţi, societatea s-a văzut nevoită să demareze acţiuni judecătoreşti în acest sens. Conducerea companiei anunță că în perioada imediat următoare vor fi formulate acţiuni judecătoreşti în vederea recuperării sporului acordat pentru lucru sistematic peste programul normal de lucru şi împotriva angajaţilor din cadrul sucursalelor Romgaz, care au beneficiat de aceste sume.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *