Romgaz și Lukoil vor fora în perimetrul Trident, în Marea Neagră

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Romgaz și Lukoil vor fora în perimetrul Trident, în Marea Neagră

Romgaz şi Lukoil vor începe, spre finele anului în curs, forajul sondei de explorare-evaluare al perimetrului Trident, în Marea Neagră. Anunțul a fost făcut de directorul general adjunct al Romgaz, Dumitru Gheorghe Rotar, cu ocazia unei conferințe de presă, scrie Agerpres.

Directorul general al Romgaz, Adrian Volintiru, a specificat că se va trece la exploatare în Marea Neagră, acolo unde se fac explorări în asociere cu Lukoil, doar dacă se va găsi un zăcământ economic viabil.

„În momentul de faţă suntem într-o asociere cu Lukoil unde avem o cotă de 12,2%, am luat şi partea de preempţiune. Noi nu facem faza de explorare în acest moment, ei (Lukoil, n.r.) o fac, noi contribuim şi suntem participanţi în acest proiect”, a afirmat Adrian Volintiru, citat de Agerpres.

Referindu-se la descoperirea de zăcământ a Romgaz de la Caragele, judeţul Buzău, estimată la circa 30 miliarde de metri cubi, Rotar a spus că ar putea fi pusă în exploatare în 2020-2021, în prezent fiind derulate investiţii pentru forare. „Descoperirea Caragele anunţată acum câţiva ani nu face parte din zăcământul comercial Caragele. E mai adânc cu peste 1.000 de metri şi urmează a fi pusă în exploatare undeva în 2020-2021”, a arătat Dumitru Gheorghe Rotar, citat de Agerpres.

Romgaz are în plan investiţii de aproape un miliard de lei în a doua jumătate a anului destinate explorării, dezvoltării şi creşterii capacităţii de înmagazinare a gazelor. În primul semestru, s-au investit peste 600 de milioane de lei, susțin reprezentanții companiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.