Romgaz va avea o strategie de dezvoltare pe 10 ani şi o strategie de digitalizare

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Romgaz va avea o strategie de dezvoltare pe 10 ani şi o strategie de digitalizare
  • Se cere aprobarea acţionarilor pentru indicatorii cheie de performanţă, rezultaţi din Planul de administrare
  • La propunerea Ministerului Energiei, s-a modificat valoarea ţintei propusă de administratorii companiei pentru indicatorul cheie de performanţă “Realizare program investiţii” de la 70% la 75%

Sefii Romgaz se angajeaza, prin planul de administrare, sa eficientizeze si dezvolte activitatea companiei. Potrivit unui referat aprobat de presedintele CA, Liviu Nistoran, supus aprobarii, urmeaza – printre primele masuri – elaborarea unei serii de strategii.

Romgaz va avea o Strategie de dezvoltare pe o perioada de cel putin 10 ani, precum si o Strategie de digitalizare. Se mai lucreaza la Strategii pentru implementarea unui management avansat al activelor, de explorare pentru asigurarea ratei de inlocuire a rezervelor companiei si de optimizare a functionarii capacitatilor de productie. O alta Strategie vizeaza eficientizarea activitatii sucursalelor de servicii.

In baza unei Strategii pentru implementarea eficienta a managementului de proiect, se intentioneaza scurtarea timpului dintre descoperirea resurselor/rezervelor si inceperea exploatarii rezervelor, cu rezultate optime si incadrarea in bugetele alocate, conform documentului mentionat.

La Romgaz, se analizeaza totodata oportunitatea infiintarii unei filiale de comercializare gaze naturale, precum si a unei filiale de furnizare. Consolidarea pozitiei pe pietele de furnizare a energiei este unul dintre obiectivele Consiliului de Administratie, care si-a propus eficientizarea activitatii prin realizarea unor investitii pentru cresterea randamentului centralei de la Iernut la minimum 55%, ofertarea energiei pe PZU si pe piata de echilibrare, precum si dezvoltarea capacitatilor de productie (intrarea in piata a 430 mW putere instalata la Centrala de la Iernut). 

Se analizeaza totodata  construirea unei noi centrale electrice cu ciclu combinat de 500 MW putere instalata la Mintia.  Studiul de fezabilitate privind constructia acestei centrale ar urma sa fie finalizat la finele lunii august.

O alta investitie luata in calcul este realizarea in comun cu SC Termoficarea Oradea a unei unitati de cogenerare de inalta eficienta.

Conducerea companiei va decide, in baza unor studii de fezabilitate, cum va dezvolta capacitatea de producere a energiei electrice pe baza de gaze, pentru consolidarea pozitiei Romgaz pe piata energiei electrice.

Pentru eficientizarea activitatii Romgaz, se reanalizeaza modelul de separare a activitatii de inmagazinare subterana a gazelor, care va include si analiza optiunii transferului de active care concura la activitatea de inmagazinare, se precizeaza in referatul CA.

Planul de administrare al SNGN Romgaz vizeaza perioada 2018-2022. Actionarii Romgaz vor aproba, in sedinta AGOA, programata pentru 14 mai, indicatorii cheie de performanta financiari si nefinanciari, rezultati din Planul de administrare al companiei si, in baza acestora, remuneratiile administratorilor si conducerii executive. De notat ca, la propunerea Ministerului Energiei, s-a modificat valoarea tintei propusa de administratorii companiei pentru indicatorul cheie de performanta “Realizare program investitii” de la 70% la 75%.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *