Rompetrol a conectat la internet și echipat cu laptopuri 14 școli din zonele rurale din Constanța

Publicat pe Categorii CSR, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Rompetrol a conectat la internet și echipat cu laptopuri 14 școli din zonele rurale din Constanța

14 școli din zonele rurale din județul Constanța au fost conectate la internet și echipate cu laptopuri și videoproiectoare pentru a facilita educația de calitate și orele online, atunci când este necesar, pentru peste 3.000 de copii cuprinși în învățământul secundar și liceal. Proiectul, implementat de companie în parteneriat cu Asociația „Dăruiește Aripi”, a fost lansat în 2020 în timpul pandemiei și a continuat și în 2021.

Școlile sunt situate în Mircea Vodă, Topraisar, Amzacea, Corbu, Movilița, Potârnichea, Biruința, Dunăreni, Vlahi, Aliman, Ion Corvin, Albești, Cotu Văii din Constanța, dar și în Țigveni, Argeș.

„Situația excepțională generată de pandemie a afectat mulți copii, izolați în comunitățile lor fără vreo posibilitate de a participa la ore. Știm că în zonele rurale abandonul școlar temporar poate deveni permanent. Pentru că noi credem în echitate și dezvoltarea comunității prin educație, am sprijinit aceste zone rurale pentru a oferi copiilor șansa de a continua școala și în format online, atunci când este necesar”, Iskander Abdibaitov, Chief Officer pentru dezvoltare corporativă, „Rompetrol”.

3.181 de copii au acum acces la un nou suport pedagogic și la o conexiune la internet pentru a obține informații suplimentare atunci când sunt la școală și un sprijin extins pentru orele online în cazul impunerii unor restricții în contextul pandemiei. La nivelul județului Constanța 108.490 de elevi sunt înscriși în clasele 0-VIII, atât în mediul urban, cât și în cel rural.

„Copiii sunt de neoprit, dar trebuie să le dăm aripi pentru a-și găsi drumul; pentru mulți copii din comunitățile vulnerabile, educația este singura lor șansă de a depăși constrângerile impuse de mediul din care provin. Ne bucurăm să avem asemenea parteneri precum „Rompetrol”, care înțeleg importanța frecvenței școlare și participării la orele de curs, indiferent de dificultățile cu care ne confruntăm cu toții”, Alina Pătrăhău, președintele Asociației „Dăruiește Aripi”.

„Rompetrol” sprijină sistemul de sănătate pentru gestionarea eficientă a pandemiei de coronavirus prin diferite proiecte în județele Constanța, Prahova, București și alte centre la nivel național. În plus, compania a încheiat acorduri de colaborare cu mai multe ONG-uri precum „Teach for Romania”, „AVE” și altele, pentru a sprijini educația de calitate în zonele izolate, precum și parteneriate academic cu Universitatea „Ovidius” din Constanța, pentru modernizarea laboratorului de chimie, și Universitatea din petrol și gaze din Ploiești.

Investițiile totale ale Rompetrol în proiecte comunitare de la începutul pandemiei până în prezent depășesc 2 milioane USD, jumătate din sumă fiind alocată comunităților din Constanța și Prahova.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *