Rompetrol a deschis două noi centre integrate de servicii pe Autostrada A1, la Recaș

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Rompetrol a deschis două noi centre integrate de servicii pe Autostrada A1, la Recaș

Rompetrol Downstream – divizia de retail a Grupului KMG International în România, a deschis două noi centre integrate de servicii pe Autostrada A1 (tronsonul Nădlac – Sibiu), în apropierea localității Recaș din județul Timiș (km 481+646 stânga și dreapta).

Fondurile necesare pentru realizarea celor două stații de distribuție carburanți s-au ridicat la aproximativ 6,3 milioane de dolari, acestea făcând parte din pachetul de 12 centre integrate de servicii construite de Rompetrol pe Autostrada A1. Investitia totală pentru cele 12 centre este estimată la peste 40 de milioane de dolari, aceasta fiind asigurată de Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român.

“Rompetrol își respectă angajamentele și continuă extinderea rețelei de spații integrate de servicii de pe autostrada A1, una dintre cele mai tranzitate căi rutiere din țară. Am deschis publicului, în ultimele patru luni, zece din cele 12 stații pe care le avem în plan pentru acest tronson de autostradă, urmand ca restul sa fie finalizate în perioada următoare. Punem astfel la dispoziția călătorilor un spațiu vast, unde să alimenteze mașina și să se relaxeze savurând o cafea, în stațiile hei&coffee, cum sunt cele de la Recaș, sau o masă caldă în benzinăriile care funcționează sub brandul hei coffee&gourmet”, a declarat Bauyrzhan Nugumanov, directorul general al Rompetrol Downstream.

Primele patru benzinării de pe A1, amplasate în apropierea localităților Pecica și Orăștie, au fost inaugurate în luna martie. Alte două, în proximitatea comunei Șagu (județul Arad) sunt deschise și vor fi inaugurate oficial în perioada următoare. În urmă cu o lună au fost inaugurate două stații lângă Giarmata (Timiș), iar alte două vor funcționa în apropiere de Cristian (județul Sibiu).

Fiecare stație nouă de pe autostradă are între 45 și 65 de angajați, iar suprafața din interior este cuprinsă între 430 și 600 de metri pătrați, de trei ori mai mult decât cea a unei benzinării obișnuite. Șoferii au la dispoziție câte șase puncte de alimentare cu carburanți Efix, o pompă diesel rapidă pentru autovehicule mari, GPL, o pompă AdBlue, magazin, cafenea, terasă, spațiu verde, parcări. Șase din cele 12 stații de pe A1 sunt dotate cu restaurant.

De asemenea, în fiecare stație există câte patru posturi de încărcare rapidă a mașinilor electrice.

La exterior, suprafața totală a spațiilor de servicii este generoasă, între 21.000 și 35.000 de metri pătrați. Rompetrol este deschisă să încheie parteneriate în special cu producătorii locali din regiunile unde au fost construite benzinăriile, pentru a le pune la dispoziție aceste spații pentru comercializarea produselor lor în condiții de strictă siguranță alimentară.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *