Rompetrol face donații la Spitalul de Urgență Floreasca

Publicat pe Categorii CSR, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Rompetrol face donații la Spitalul de Urgență Floreasca

KMG International, prin compania membră Rominserv, anunță că va achiziționa un aparat portabil de oxigenare extracorporală arterio-venoasă cu membrană (ECMO) și il va dona către Serviciul de Urgență și Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Urgență Floreasca. Echipamentul medical va fi folosit pentru a susține funcțiile respitorii și cardiace ale pacienților din secția de terapie intensivă, dar și în cazul transportului lor de către echipajele SMURD, potrivit unui comunicat transmis de companie.

„În contextul evenimentului recent de pe platforma Petromidia, în care am pierdut un coleg și avem alți 3 răniți în spital sub supravegherea cadrelor medicale, înțelegem nevoile sistemului public de sănătate și credem că este și de datoria noastră să contribuim la dezvoltarea acestuia, pentru a salva cât mai multe vieți. Inițiativa aceasta vine în completarea logistică și funcțională a Spitalului de Urgență Floreasca pentru îngrijirea bolnavilor din secția de ATI cu afecțiuni severe”, a declarat Azamat Zhangulov, Vicepreședinte Senior, KMG International.

În Romania, mai sunt doar câteva aparate ECMO, costul unuia fiind de aproximativ 55,000 euro. Aparatul donat de Rompetrol va fi primul de tip portabil din sistemul național de sănătate, putând fi utilizat de acum înainte și în transporturile de urgență.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.