Rompetrol Rafinare scapă de dizolvare. Acționarii vor decide cum va fi reconstituit activul net ca să fie cel puțin jumătate din capitalul social

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Rompetrol Rafinare scapă de dizolvare. Acționarii vor decide cum va fi reconstituit activul net ca să fie cel puțin jumătate din capitalul social

Consiliul de Administrație a analizat atât reducerea și/sau majorarea capitalului social, cât și reevaluarea activelor societății și restructurarea potențială a datoriilor acesteia 

În noiembrie 2016, Rompetrol Rafinare, societate membră a KMG International, a fost notificată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) că se află în situaţie de dizolvare pe motiv că activul net s-a diminuat la mai puțin de jumătate din valoarea capitalului social subscris.

Sursa foto: Compania Rompetrol Rafinare

În acord cu notificarea, conducerea Rompetrol Rafinare a luat o serie de măsuri, cu acordul acționarilor, pentru continuarea activității societăţii, respectiv remedierea situaţiei. Într-un raport transmis BVB, reprezentanții companiei au precizat: „Rompetrol Rafinare reconfirmă că activitatea sa se desfăşoară în condiţii normale, conform prevederilor legislaţiei româneşti, iar acest aspect nu va avea un impact asupra evoluţiei financiare a societăţii”. Rompetrol Rafinare operează rafinăriile Petromidia şi Vega, divizia de petrochimie şi societăţile de distribuţie locale.

După 8 luni, Consiliul de Administrație al Rompetrol Rafinare convoacă, din nou, AGEA pentru a prezenta un raport de informare  acționarilor companiei.  În cadrul AGOA din  27 aprilie 2017, Ministerului Energiei, acționarul Societății, a solicitat Consiliului de Administrație să pregătească și să transmită tuturor acționarilor, în termen de o lună, un raport care să descrie măsurile și acțiunile întreprinse/care urmează a fi întreprinse pentru a reconstitui activul net până la nivelul unei valori cel puțin egale cu jumătate din capitalul social.

Practic, acționarii vor afla ce s-a făcut până acum pentru remedierea situației. La finele anului trecut, acționarii au confirmat continuarea activității Rompetrol Rafinare și au aprobat  data de 31 decembrie 2017 ca termen limită până la care societatea va adopta măsurile necesare pentru a remedia această situație. “CA a efectuat o analiză a situației pe baza informațiilor și/sau opțiunilor disponibile furnizate de către conducerea executivă a societății. Prin urmare, Consiliul a analizat atât reducerea și/sau majorarea capitalului social, cât și reevaluarea activelor societății și restructurarea potențială a datoriilor acesteia în vederea conformării activului net/capitalului social cu limita prevăzută de lege”, se precizează într-un raport al CA transmis BVB.

Potrivit legii, acționarii  sunt îndreptățiți să adopte o hotărâre cu privire la modalitatea prin care activul net va fi reconstituit astfel încât să reprezinte cel puțin jumătate din capitalul social. Pe cale de consecință, în perioada următoare, Consiliul va lua măsuri pentru a convoca o noua AGEA pentru a prezenta spre aprobare opțiunile disponibile astfel încât, până la 31 Decembrie 2017, activul net al societății să fie reconstituit până la nivelul unei valori cel puțin egale cu jumătate din capitalul social, se menționează în raport.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *