Rusia a închis robinetul: livrările de gaze spre Ucraina, sistate

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Rusia a închis robinetul: livrările de gaze spre Ucraina, sistate

Rusia a oprit, miercuri, livrările de gaze naturale spre Ucraina, deoarece Kievul nu a achitat în avans fondurile necesare pentru achizițiile de gaze, ceea ce creează ‘riscuri grave’ la adresa livrărilor de gaze rusești spre Europa, a anunțat grupul energetic rus Gazprom, informează AFP.

Directorul Gazprom, Alexei Miller, a explicat că la ora 07,00 GMT societatea ucraineană Naftogaz a utilizat totalitatea gazelor naturale rusești pentru care a plătit în avans și nu a făcut nicio nouă preplată. ‘În consecință, livrările au fost oprite până la primirea unor noi plăți în avans din partea companiei ucrainene. Refuzul de a cumpăra gaze naturale rusești creează riscuri serioase la adresa tranzitului gazelor spre Europa via Ucraina precum și pentru aprovizionarea cu gaze a consumatorilor ucrainene în timpul iernii’, a avertizat Alexei Miller, potrivit Agerpres.

Gazprom, cel mai mare producător mondial de gaze naturale, asigură o treime din necesarul de gaze naturale al Europei, iar jumătate din aceste livrări trec prin Ucraina.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *