Rusia şi Arabia Saudită s-au înţeles “să îngheţe” producţia de petrol

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Rusia şi Arabia Saudită s-au înţeles “să îngheţe” producţia de petrol

Cei mai mari producători de petrol din lume, Arabia Saudită şi Rusia, au convenit să îngheţe producţia de petrol, dar au afirmat că înţelegerea este condiţionată de intrarea în acest acord şi a altor state, scrie Bloomberg. Miniştrii responsabili de industria petrolieră din Arabia Saudită, Rusia, Qatar şi Venezuela au anunţat propunerea după o întâlnire secretă la Doha – discuţiile de cel mai înalt nivel din ultimele luni asupra unor acţiuni comune care să conducă la reducerea excesului de petrol din piaţă şi la o eventuală recuperare a preţului, potrivit Mediafax.

„Motivul pentru care am convenit o potenţială îngheţare a producţiei este simplu: este începutul unui proces pe care îl vom evalua în următoarele luni şi vom decide dacă avem nevoie de alţi paşi pentru a stabiliza şi îmbunătăţi piaţa. Nu vrem variaţii semnificative ale preţurilor sau reducerea livrărilor, vrem să acoperim cererea şi un preţ stabil al petrolului”, a declarat Naimi reporterilor, citează Mediafax.”Considerăm că alţi producători trebuie să îngheţe producţia imediat, inclusiv Iran şi Irak. Credem că acest pas ar stabiliza piaţa”, a afirmat ministrul petrolului din Qatar, Mohammed al-Sada.

Potrivit Mediafax, întâlnirea de la Doha vine după mai mult de 18 luni de scădere a preţului barilului de petrol, interval în care cotaţia a coborât şi sub 30 de dolari pe baril pentru prima dată în peste un deceniu, după ce la mijlocul anului 2014 se afla la 115 dolari pe baril.

 

.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.