Rusia și Ucraina, acord privind tranzitul gazelor naturale pe 5 ani

Publicat pe Categorii Stiri externe
Prima Pagina Actual Stiri externe Rusia și Ucraina, acord privind tranzitul gazelor naturale pe 5 ani

Rusia şi Ucraina au dezvăluit  termenii noului acord privind tranzitul gazelor naturale. Potrivit acordului, Moscova va furniza gaze naturale Europei pentru o perioadă de cel puţin cinci ani via Ucraina, iar grupul rus Gazprom va plăti companiei ucrainene Naftogaz suma de 2,9 miliarde dolari pentru a pune capăt disputelor juridice, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Potrivit noului acord, grupul rus Gazprom, care furnizează mai mult de o treime din gazele naturale consumate de Europa, va asigura tranzitul unei cantităţi de 225 miliarde metri cubi de gaze naturale via Ucraina pe o perioadă de cinci ani. Din cantitatea totală de 225 miliarde metri cubi, o cantitate de 65 miliarde de metri cubi va fi livrată în anul 2020 şi câte 40 de miliarde metri cubi în fiecare an din perioada 2021-2024.

Ministrul Energiei din Ucraina, Oleksiy Orzhel a declarat sâmbătă că, în conformitate cu noul acord, cele două părţi au opţiunea de a prelungi acordul pe cinci ani pentru o perioadă de încă zece ani, scrie Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *