Rusia și Ucraina, acord privind tranzitul gazelor naturale pe 5 ani

Publicat pe Categorii Stiri externe
Prima Pagina Actual Stiri externe Rusia și Ucraina, acord privind tranzitul gazelor naturale pe 5 ani

Rusia şi Ucraina au dezvăluit  termenii noului acord privind tranzitul gazelor naturale. Potrivit acordului, Moscova va furniza gaze naturale Europei pentru o perioadă de cel puţin cinci ani via Ucraina, iar grupul rus Gazprom va plăti companiei ucrainene Naftogaz suma de 2,9 miliarde dolari pentru a pune capăt disputelor juridice, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Potrivit noului acord, grupul rus Gazprom, care furnizează mai mult de o treime din gazele naturale consumate de Europa, va asigura tranzitul unei cantităţi de 225 miliarde metri cubi de gaze naturale via Ucraina pe o perioadă de cinci ani. Din cantitatea totală de 225 miliarde metri cubi, o cantitate de 65 miliarde de metri cubi va fi livrată în anul 2020 şi câte 40 de miliarde metri cubi în fiecare an din perioada 2021-2024.

Ministrul Energiei din Ucraina, Oleksiy Orzhel a declarat sâmbătă că, în conformitate cu noul acord, cele două părţi au opţiunea de a prelungi acordul pe cinci ani pentru o perioadă de încă zece ani, scrie Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *