Ruşii de la Lukoil resping acuzațiile procurorilor români de spălare de bani şi evaziune fiscală faţă de Petrotel-Lukoil

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Ruşii de la Lukoil resping acuzațiile procurorilor români de spălare de bani şi evaziune fiscală faţă de Petrotel-Lukoil

Grupul petrolier rus Lukoil a respins acuzațiile de spălare de bani și evaziune fiscală față de Petrotel-Lukoil și angajații săi, făcute de Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, se arată într-un comunicat publicat de către compania rusă, transmite ITAR Tass, preluat de Agerpres.

Lukoil anunță că intenționează să facă apel la decizia procurorilor și că se așteaptă o anchetă obiectivă, în conformitate cu legislația din România și Uniunea Europeană.

Separat, agenția rusă RIA Novosti, citând o sursă din interiorul subsidiarei din România a Lukoil, informează că rafinăria Petrotel funcționează în mod normal, în pofida sechestrului. ‘Funcționăm în mod normal’, a menționat sursa, care a dorit să-și păstreze anonimatul. Întrebată dacă proprietățile companiei au fost înghețate, sursa a precizat ‘nu încă’, scrie Agerpres.

Miercuri, Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești au extins cercetările față de SC Petrotel Lukoil SA Ploiești și directorul acesteia, Bogdanov Andrey Iurevici, și sub aspectul infracțiunii de folosire cu rea credință a creditului societății și o nouă faptă de spălare de bani care ar fi dus la decapitalizarea societății, prejudiciul estimat fiind de aproape 1,2 miliarde euro și peste 1,5 miliarde dolari. Procurorii au dispus și extinderea măsurilor asiguratorii, acestea fiind aplicate asupra unor bunuri aparținând Lukoil Europe Holdings BVATRIUM Olanda, până la concurența sumei de 2.007.103.675,74 euro.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *