RWEA: Turbinele eoliene din România, de primă mână. Sub 1% sunt second-hand

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic RWEA: Turbinele eoliene din România, de primă mână. Sub 1% sunt second-hand

Mai puțin de 1% dintre turbinele eoliene din România sunt second-hand, respectiv 20 de MW din 2.976,8 MW câți erau instalați la 1 iulie 2015, potrivit datelor Asociației Române pentru Energie Eoliană (RWEA), furnizate Agerpres.

„În România există 20 de MW instalați cu turbine second-hand, ele fiind montate până în 2010, în perioada de pionierat a industriei eoliene. Toate celelalte turbine sunt de primă mână cu parametrii cei mai înalți de tehnicitate posibili. Datorită noutății flotei de turbine eoliene, industria de profil din România este între primele din lume ca modernitate. Principalii producători prezenți în România sunt Vestas, General Electric, Siemens, Gamesa, Nordex și Enercon”, au precizat reprezentanții RWEA, citați de Agerpres.

Valoarea de piață a unei turbine noi depinde de mai mulți parametri, respectiv numărul de turbine achiziționate de un investitor, acordurile de mentenanță cu producătorul etc. Reprezentanții asociației susțin că în principiu se poate calcula o valoare de un milion de euro/MW.

.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *