S-a făcut voia SGG! Transelectrica a reintrat în provizorat, s-a schimbat garda de supraveghetori. Ce urmează?

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic S-a făcut voia SGG! Transelectrica a reintrat în provizorat, s-a schimbat garda de supraveghetori. Ce urmează?

S-a făcut voia acționarului majoritar – Secretariatul General al Guvernului. Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice “Transelectrica”  intră, din nou, în provizorat. În Consiliul de Supraveghere au fost numiți noi membri provizorii în locul supraveghetorilor care aveau mandate de 4 ani. SGG nu a venit cu nicio explicație privind această schimbare!

Acționarii au numit, ieri, următorii membri provizorii ai Consiliului de Supraveghere: Dogaru-Tulică Adina –Loredana (licenţiat în ştiinţe juridice/ştiinţele comunicării), Mihaela Popescu (licenţiat ştiinţe juridice/recrutarea  şi selecţia de personal), Morariu Marius Vasile (licenţiat în ştiinţe inginereşti), Năstasă Claudiu Constantin (licenţiat în ştiinţe inginereşti), Blăjan Adrian Nicolae ( licenţiat în ştiinţe juridice). Aceștia au semnat, în fața notarului public, declarația de acceptare a mandatelor în data de 22 iunie 2021.

Noul CS are acum 5 noi membri provizorii, nu 7, cu o durată a mandatului de maxim 4 luni, cu posibilitatea prelungirii mandatului cu încă 2 luni, până la finalizarea procedurii de selecție, potrivit un raport transmis de companie BVB.

Acționarii au revocat ieri din funcția de supraveghetori pe: Adrian Goicea, Luiza Popescu, Jean – Valentin Comănescu, Oleg Burlacu, Mircea Cristian Staicu, Mihaela Popescu, Ciprian Constantin Dumitru.

Membrii Consiliului de Supraveghere Transelectrica nu au primit o motivaţie clară pentru revocarea din funcţii. Nimeni nu a motivat revocarea, iar compania merge bine, a declarat Adrian Goicea, Financial Intelligence.

Ne-am fi așteptat ca situația să se schimbe radical după ce Transelectrica a scăpat de provizorat în toamna anului trecut. Este demonstrat faptul că provizoratul prelungit ani de zile nu face bine unei companii. Ce pot face supraveghetorii, indiferent de specializarea fiecăruia, timp de 4 sau 6 luni la conducerea unei companii de importanță vitală pentru sectorul energetic? De ce să își asume aceștia luarea unor decizii importante că abia dacă se obișnuiesc cu situația, învață cum merg lucrurile și se trezesc că sunt, din nou, schimbați. Grav este că afectată de toate aceste schimbări peste noapte este Transelectrica.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *