S-a lansat AFEER Academy. Se organizează cursuri de bază, dar și avansate, privind sectorul energetic și activitatea de furnizare și trading

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic S-a lansat AFEER Academy. Se organizează cursuri de bază, dar și avansate, privind sectorul energetic și activitatea de furnizare și trading
  • AFEER este în discuții avansate cu Universitatea Politehnică din București privind lansarea în comun a unui program de pregătire postuniversitar

La Conferința anuală, organizată ieri, 5 noiembrie, AFEER a lansat un proiect propriu, denumit AFEER Academy.

“Lansăm astăzi, în mod ocial, AFEER Academy, un proiect deja functional, care se anunță a  un succes, dat fiind interesul mare manifestat pentru primele două serii de cursuri care au avut loc. Un număr de 42 de persoane au absolvit cursurile. Au fost programate noi serii de cursuri, se fac înscrieri”, a declarat Ion Lungu, Presedinte AFEER.

 “O provocare nouă pentru piața din România o reprezintă lipsa, din ce în ce mai acută, a forței de muncă, în special a celei calicate și înalt calicate. Asociația Furnizorilor de Energie Electrică din România vine, astfel,în întâmpinarea nevoilor pieței și participanților la piața energiei și lansează AFEER Academy. Organizăm, pentru membrii noștri, cursuri de bază, dar și avansate, privind sectorul energetic și activitatea de furnizare și de trading. De asemenea, companiile din sectorul energetic, dar și consumatorii industriali, care doresc perfecționarea propriilor angajați, precum și persoane – consumatori casnici sau persoane private – ce doresc o certicare a cunoștințelor despre piața de energie electrică pot participa la cursurile AFEER Academy“, a afirmat Laurențiu Urluescu, Membru Comitet Director AFEER.

În decembrie se organizează  ediția a 3-a a cursului “Bazele Pieței de Energie Electrică din România“, în ianuarie 2020 va avea loc prima sesiune de testare pentru certificarea competentelor  și cursul “ Piața de echilibrare”.

AFEER este în discuții avansate cu Universitatea Politehnică din București privind lansarea în comun a unui program de pregătire postuniversitar, a comunicat Laurențiu Urluescu la Conferința anuală. AFEER își propune să dezvolte noi cursuri si programe în domenii de interes. Totodată, să obțină certificarea AFEER Academy ca formator.

În urma participării la AFEER Academy, dar și a examenelor, cursanții vor obține diplome ce le vor certica obținerea unor competențe de bază privind piața de energie electrică din România. Participanții la cursuri vor deține, de asemenea, cunoștințe despre Electricity Value Chain (generare – transport – distribuție – furnizare – consum), energia electrică (curent electric, tensiune, putere, energie activă, energie reactivă, niveluri de tensiune, sisteme monofazate/trifazate, import, export, noticări, agregări

etc.), despre balanța energetică (producție, consum, frecvență), despre instituțiile din domeniu și rolul lor (ANRE, OMEPA, OPCOM, ACER). Cursanții învață de la lectorii de specialitate ai AFEER Academy și despre categoriile de producători, consumatori, prosumatori, categoriile de furnizori și traderi, despre piața de energie electrică la nivel orar și lunar, piața angro și cu amănuntul, piața reglementată și cea concurențială.

La absolvire, cursanții vor avea noțiuni de bază despre măsurare și decontare la nivel angro și retail, despre prole și prognoze de consum, despre modalități de gestionare a portofoliului de clienți, precum și despre achiziția de către furnizor a energiei electrice, pe diferite orizonturi de timp. De asemenea, cursanții vor avea noțiuni despre diferențele între prețuri și tarife, despre subvențiile acordate în domeniul energetic (cogenerare, certicate verzi), despre procesul de schimbare al furnizorului de către consumatori și obligațiile de informare a consumatorilor, precum și despre legislația comunitară și impactul politicilor Uniunii Europene asupra pieței de energie electrică. Nu în ultimul rând, vor înțelege noțiunile de bază ale REMIT și GDPR.

Cursul costă 800 de lei. Membrii AFEER primesc o reducere, preţul fiind de 520 de lei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *