S-a lansat Pactul pentru Rezilienţa Energiei Curate în România. Dumitru Chisăliță, AEI: Reducerea consumului nu trebuie aplicată prin măsuri restrictive, ci prin eficientizare. Nu fac reducere oprind industria!

Publicat pe Categorii Opinii / Analize, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal S-a lansat Pactul pentru Rezilienţa Energiei Curate în România. Dumitru Chisăliță, AEI: Reducerea consumului nu trebuie aplicată prin măsuri restrictive, ci prin eficientizare. Nu fac reducere oprind industria!
  • Președintele AEI, Dumitru Chisăliță, a lansat volumul „Economisirea energiei și energie curată în clădiri”

România înregistrează o pierdere de energie la operatori şi la consumatori de aproximativ 50% din întreaga producţie, iar o mare parte din aceste pierderi o reprezintă clădirile ineficiente din punct de vedere energetic, a semnalat Dumitru Chisăliţă, Președintele Asociației Energia Inteligentă, la lansarea Pactului pentru Rezilienţa Energiei Curate în România.

Invităm autorităţile şi mediul privat să derulăm împreună programe şi campanii de conştientizare a necesităţii de reducere a consumului de energie şi de introducere a surselor de energie curate, a afirmat Chisăliță.

El susține că reducerea consumului nu trebuie aplicată prin măsuri restrictive, ci prin eficientizare: “Nu fac reducere oprind industria. Aceea nu este o reducere, aceea este un genocid, este o sinucidere pe care mi-o fac. Reducerea o fac pe bază de eficiență, adică să obțin același produs cu o cantitate mai mică de energie. Asta înseamnă eficiență”.

Facturile la energie şi gaze vor veni cu întârziere, oamenii vor plăti pentru consumul pe 3 luni

Facturile la energie şi gaze vor veni cu întârziere, iar oamenii vor trebui să plătească dintr-o singură dată consumul pe două-trei luni, a afirmat Dumitru Chisăliţă. Motivul: furnizorii de energie nu au avut timp să modifice softurile de emitere a facturilor, după modificarea OUG 119/2022, aplicabilă de la 1 septembrie.

Asociaţia Energia Inteligentă a lansat marţi Pactul pentru Rezilienţa Energiei Curate în România, un program care îşi propune derularea unei campanii de analiză, informare şi conştientizare asupra necesităţii reducerii consumului energetic şi a deschiderii către surse de energie curată, ce pot conduce la depăşirea situaţiilor de criză. De asemenea, toate aceste lucruri sunt esenţiale pentru o tranziţie energetică echilibrată, prin cele patru mari axe: eficienţă energetică, energie curată, transport sustenabil şi prevenirea crizei în energie.

Cu această ocazie, Dumitru Chisăliță a lansat volumul „Economisirea energiei și energie curată în clădiri”, editura Transilvania Brașov. Felicitări!


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *