S-a lansat Romania Energy Hub, platformă pentru pregătirea tranziției energetice în România

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica S-a lansat Romania Energy Hub, platformă pentru pregătirea tranziției energetice în România

S-a lansat Romania Energy Hub, o platformă de colaborare și dialog pe teme esențiale pentru pregătirea tranziției energetice în România și atingerea obiectivelor de neutralitate climatică pentru 2021-2030, cu perspectiva anului 2050. Inițiativa  aparține Asociației Energia Inteligentă, Asociației pentru Dezvoltare Organizațională și Business Saga.

„Suntem deja într-o revoluție industrială, într-un proces de schimbare tehnologică. Transformările în UE se vor ridica la un nivel investițional de 10 trilioane de euro pentru atingerea acestui obiective până în 2050 și lucrurile sunt ireversibile. Acești bani vor plătiți de către cineva și pentru alții reprezintă oportunități. Cum vom fructifica aceste oportunități economice, aici nu îmi este foarte clar. Cred că nu stăm foarte bine în momentul de față pe partea de planificare, de execuție, pe partea de corelare între anumiți pași pe care îi facem”, a declarat Răzvan Nicolescu, membru al boardului Institutului European pentru Inovare şi Tehnologie (EIT), la evenimentul de lansare a Romania Energy Hub.

Prin implementarea Pactului Ecologic European,  Europa se străduiește să devină primul continent climateneutral până în 2050. În acest context, sectorul energetic parcurge un proces de transformare și abordează noi modele de afaceri și noi priorități. România are propriile provocări și oportunități în sectorul energetic… Cu alocarea practică și eficientă a fondurilor UE către proiecte, țara noastră poate face pași semnificativi către o nouă economie durabilă care să sprijine competitivitatea.

Acest tip de ecosistem – unul care adună la aceeași masă asociații de specialitate, companii private, de stat, mediu academic – e insuficient dezvoltat în România.  Lumea trece acum printr-o nouă revoluție industrială, iar acest proces este ireversibil. România trebuie să se pregătească să acceseze noile oportunități economice, susțin inițiatorii platformei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.