S-a decis! Enel renunță la sediul din Bdul Ion Mihalache și își mută birourile într-o clădire nouă ultracentrală. Care este cauza? Vă prezentăm fotografii grăitoare

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential S-a decis! Enel renunță la sediul din Bdul Ion Mihalache și își mută birourile într-o clădire nouă ultracentrală. Care este cauza? Vă prezentăm fotografii grăitoare

Enel România urmează să se mute într-un sediu nou, ultracentral. A închiriat spațiu în clădirea de birouri Day Tower de lângă Tribunalul București. Pentru o companie de top pe piața de furnizare și distribuție a energiei din România, pentru care imaginea contează și care trebuie să  asigure condițiile de lucru optime, la cele mai înalte standarde, pentru angajații săi, decizia de a opta pentru un sediu nou, eficient din toate punctele de vedere, este una firească, de business.

De ce renunță totuși Enel la clădirea din Bulevardul Ion Mihalache, care este tot în Centrul Bucureștiului, foarte aproape de Piața Victoriei? Dacă din stradă clădirea arată bine, în interior situația se prezintă cu totul diferit. Peste tot, pereți degradați, a căzut tencuiala, s-au format găuri mari. Plouă și ninge în birourile angajaților Enel! Cum mergi pe scara spre biroul directorului general, priveliștea te deprimă…vezi foto atașat. De necrezut, dar asta se întâmplă de mai mulți ani…

Cu toate investițiile și lucrările de renovare aduse unei cladiri vechi, moștenite de la Electrica, Enel nu a reușit decât să schimbe pe ici pe colo lucrurile în bine. “Mereu cade câte ceva”, am constatat și noi după o vizită prin clădirile companiei. Fotografiile pe le-am făcut sunt grăitoare și vi le prezentăm.

Clădirea din față, ce are 3 etaje, datează din 1948 și, ne-am interesat, nu este monument istoric. Iar clădirea din spate, cu 8 etaje, este construită de Electrica în 2000. S-a degradat atât de tare, încât pentru ultimele 2 etaje din cladirea din spate, unde se desfășoară activitatea de telecontrol, nu se mai poate lua avizul ISU!

În atare condiții, Enel a decis să-și mute birourile într-o clădire nouă, după ce s-au făcut calculele de rigoare. Nu mai este cazul să se piardă bani pe lucrări renovare și alte investiții într-o clădire în care orice ai face tot veche rămâne! Compania a contractat astfel peste 11.000 mp de birouri, urmând astfel să-şi consolideze toate sediile din Bucureşti într-o singură clădire.

Principalele operațiuni ale Enel în România sunt distribuția de energie electrică (prin operatorii concesionari de rețele regionale de distribuție E-Distribuție Muntenia, E-Distribuție Banat și E-Distribuție Dobrogea), furnizarea de energie și gaze (Enel Energie Muntenia și Enel Energie) și producția de energie regenerabilă (Enel Green Power).


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.