S-a lansat Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic S-a lansat Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri

O nouă asociație în România. Marţi, 25 septembrie, a avut loc conferinţa de lansare oficială a Asociației pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri – ROENEF. Obiectivul principal al asociaţiei ROENEF este acela de a contribui la creşterea performanţei energetice a clădirilor din România, prin facilitarea unui dialog deschis între autorităţile centrale şi comunitatea practicienilor şi a mediului de afaceri din acest sector.

„În contextul în care sectorul clădirilor este unul dintre cele mai mari consumatoare de energie, creşterea eficienței energetice a clădirilor reprezintă o prioritate pentru noi. În acest sens, ne propunem să promovăm soluţii şi acţiuni care să contribuie la modernizarea economiei României şi la eficientizarea acesteia din punct de vedere energetic”, a declarat Mihai Moia, Director Executiv ROENEF.

Evenimentul a reunit reprezentanți ai Guvernului și ai autorităților de reglementare, ai Parlamentului României, precum și ai asociațiilor de profil și ai think-tank-urilor specializate. La conferinţă au participat următorii speakeri: Ion Cîmpeanu – Secretar de stat,  Ministerul Mediului; László Borbely – Consilier de Stat, Guvernul României; Zoltan Nagy-Bege,  Vicepreşedinte ANRE – Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei; Dorin – Octavian Corcheș, Vicepreşedinte AFM – Administraţia Fondului Pentru Mediu, care şi-au arătat susţinerea faţă de demersul asociaţiei ROENEF.

În cadrul conferinţei a fost prezentat studiul “Creșterea eficienței energetice în clădiri în România: Provocări, oportunități și recomandări de politici”. Acesta cuprinde o analiză detaliată asupra potențialului tehnic și economic al creșterii eficienței energetice a clădirilor în România, dar şi a surselor de finanțare pentru investițiile în renovarea clădirilor, precum şi recomandări de politici publice în acest domeniu.

ROENEF este o asociaţie non-profit care promovează un cadru favorabil legislativ şi economic pentru sectorul construcţiilor şi al reabilitărilor eficiente energetic pentru clădirile din România.  Activitatea ROENEF este susţinută de membrii săi fondatori: European Climate Foundation, Alukonigstahl, Danfoss, Knauf Insulation, Signify (Philips Lighting), Rockwool, Saint-Gobain, VELUX.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *