“Să punem Oamenii din energie în lumină” Cosmin GHIȚĂ, responsabilul cu digitalizarea și inovarea la Distribuție Oltenia: Tehnologiile pe care acum le testăm în proiecte pilot inovative vor deveni unelte indispensabile activității de distribuție a energiei: rețele inteligente cu self-healing, drone, algoritmi inteligenți, roboți IT

Publicat pe Categorii Esential, Interviuri InvesTenergy, Semnal
Prima Pagina Actual Esential “Să punem Oamenii din energie în lumină” Cosmin GHIȚĂ, responsabilul cu digitalizarea și inovarea la Distribuție Oltenia: Tehnologiile pe care acum le testăm în proiecte pilot inovative vor deveni unelte indispensabile activității de distribuție a energiei: rețele inteligente cu self-healing, drone, algoritmi inteligenți, roboți IT

Ne uităm tot timpul spre viitor și testăm cele mai promițătoare tehnologii de pe piață

Pentru noi, atragerea finanțărilor din fonduri europene este un pilon de bază în cadrul strategiei noastre de digitalizare. Am accesat până în prezent peste 80 de milioane de euro și avem o serie de proiecte în valoare de 200 milioane de euro pentru care căutăm astfel de surse de finanțare

Cosmin Ghiță, Directorul Direcției de Digitalizare și Inovare, Distribuție Energie Oltenia

„Rețele inteligente cu self-healing, drone utilizate în inspecții și mentenanță, algoritmi inteligenți care asigură mare parte din operarea și planificarea rețelei, dar și roboți IT care realizează activitățile suport de rutină, sunt tehnologii pe care acum le testăm în proiecte pilot inovative, care vor deveni unelte indispensabile activității de distribuție a energiei”, ne spune Cosmin Ghiță, Director, Direcția de Digitalizare și Inovare, Distribuție Energie Oltenia.

Cum se va prezenta un operator de distribuție peste 10 ani? „Va trebui să fim pregătiți să operăm o rețea complet schimbată, utilizând tehnologii noi și bazându-ne deciziile pe date obținute în timp real din teren. Ne așteptăm la un număr foarte mare de prosumeri, la rețele insulare și conform pactului verde, la o dublare a parcului de autovehicule cu emisii 0”, ne răspunde interlocutorul nostru.

 “Să punem Oamenii din energie în lumină”, este demersul InvesTenergy dedicat specialiștilor din sectorul energetic. Astăzi, vă invităm să cunoaștem pe Cosmin Ghiță, un tânăr specialist, responsabil cu implementarea strategiei de digitalizare a Distribuție Oltenia, companie din Grupul CEZ în România.

L-am rugat să se prezinte: “Numele meu este Cosmin Ghiță, am 37 de ani și sunt născut și crescut la Craiova. Sunt inginer electrotehnist de meserie și mi-am început cariera profesională în cadrul Distribuție Oltenia în anul 2010, în cadrul Direcției de Măsurare a Energiei Electrice. În prezent, conduc Direcția de Digitalizare și Inovare responsabilă cu implementarea strategiei de digitalizare a companiei și sunt coach intern.

Sunt căsătorit și am doi copii: o fetiță și un băiat. Îmi place foarte mult sportul (joc tenis, baschet, fotbal și merg mult cu bicicleta) si sunt pasionat de ceasuri, în special de cele pe care nu mi le permit. Mi-am dorit dintotdeauna să devin pilot militar, însă vederea imperfectă și sinuzita nu m-au ajutat prea mult și am ajuns inginer”.

Continuăm interviul, mulțumim Cosmin Ghiță pentru amabilitate, profesionalism și sinceritate.

Așa cum spuneam, demersul InvesTenergy este de a pune Oamenii din energie în lumină, de a prezenta Specialiștii din domeniu. În opinia dvs, cât de importanți sunt specialiștii în orice domeniu?

– Sunt foarte importanți, ei sunt cei care fac un domeniu să progreseze. Pentru a schimba lucrurile, a îmbunătăți activități și pentru a implementa proiecte îndrăznețe ai nevoie tot timpul de oameni foarte bine pregătiți profesional, curajoși, care cred cu tărie că ceea ce fac contează, care sunt deschiși la schimbare, pasionați și pregătiți să treacă peste obstacole.

Ce anume vă definește ca OM și ca specialist în ceea ce faceți?

– Interesantă întrebare. Cred că sunt definit de pasiunea și energia pe care le pun în acțiunile mele. Încerc să obtin cele mai bune rezultate și sunt orientat către soluții și nu către probleme.

Care este  parcursul dvs profesional? De când lucrați în cadrul companiei CEZ?

– Așa cum ziceam, sunt încă din 2010 în fosta CEZ Distribuție care a devenit din 2017 Distribuție Energie Oltenia. În primii ani, m-am ocupat de monitorizarea activității prestatorilor externi de măsurare a energiei electrice și tot atunci am fost cooptat în primele proiectele de optimizare operațională. Apoi am devenit Specialist Analiză și Raportare, poziție în care mi-am dezvoltat cunoștiințele legate de procesele majore din cadrul companiei și am contribuit la implementarea celor mai importante proiecte de transformare.

În 2015 am fost scos din activitatea operațională și am primit șansa să fac parte din echipa de implementare a Programului SMART Transformation. Acesta își propunea tranziția operatorului de distribuție către o companie digitală, eficientizarea activităților, renunțarea la lucrul cu hârtia și trecerea la decizii bazate pe date disponibile. Programul a evoluat de la etapa de concept, a intrat în etapa avansată de implementare, iar inițiativele digitale s-au înmulțit de la an la an.

Din anul 2019 programul SMART precum și alte inițiative operaționale sunt gestionate în cadrul Direcției Digitalizare și Inovare din care eu fac parte împreună cu alți 8 colegi.

Cum a început totul? Faceți ce ați visat, este meseria/job-ul care vi se potrivește?

– Ca să fiu sincer, începutul a fost mai greu decât mă așteptam. Deși obținusem rezultate bune pe partea academică, la momentul finalizării facultății am resimțit efectele crizei economice începute în anul 2008 cu falimentul Lehman Brothers în America. Îmi amintesc că nu erau joburi disponibile în special pentru tinerii lipsiți de experiență profesională și am fost tare dezamăgit după primele interviuri. Am primit atunci o șansă din partea operatorului de distribuție pe care o apreciez și încerc să o răsplătesc și în prezent.

Nu aș spune că o carieră în energie este ce am visat de mic. În facultate spre exemplu, mă vedeam un un inginer proiectant, care lucrează într-o întreprindere precum Electroputere Craiova. Îmbrăcat în halat de lucru și mergând prin halele de producție. Este în schimb jobul sau zona de activitate care mi se potrivește ca o mănușă. Deși trebuie să îmbrac ținute mult mai office decât mi-aș dori, sunt foarte încântat și pasionat de munca mea și de domeniul energetic. 

Cu ce vă ocupați în prezent în cadrul companiei? Cum este să lucrezi în echipa CEZ România?

– Lucrez cu niște oameni extraordinari, cu adevărat profesioniști și buni specialiști, alături de care implementez proiecte cu cele mai avansate tehnologii, testăm cele mai inovatoare soluții și pregătim activ transformarea sectorului de distribuție de energie electrică.

La ce proiecte ați lucrat și care este proiectul de care sunteți cel mai mândru?

– Așa cum am menționat, am avut șansa să lucrez în proiecte încă din primele luni după angajare. Am realizat atât proiecte care au vizat optimizarea și transformarea activității și bineînțeles de digitalizare, proiecte finanțate din fonduri proprii sau cu fonduri europene. Am învățat din fiecare dintre ele și toate au îmbogățit experiența mea profesională.

Dacă ar trebui totuși să aleg doar unul, cred că cel mai aproape de sufletul meu ar fi implementarea de contoare inteligente la clienții casnici și agenții economici mici. În această zonă am implementat cu succes multe proiecte, chiar și cu finanțare din fonduri europene. Spre exemplu, la Craiova s-au montat 10000 de contoare, iar proiectul a devenit ulterior un exemplu de bună practică pentru restul programului de rollout contoare al companiei.  Montăm contoare inteligente, controlate de la distanță care le permit clienților să își urmărească mai atent și să își gestioneze mai bine consumul de energie reducând în același timp disconfortul vizitelor pentru citire, verificare, programare contoare și reconectare, acolo unde este cazul.

  • Cum ați depășit momentele dificile din activitatea dvs. Dacă puteți să ne prezentați un astfel de moment

– Am depășit momentele dificile cu ajutorul echipei și a oamenilor din jurul meu. Un moment care mi-a rămas în minte a avut loc în 2014, când lucram foarte mult, îmi doream să demonstrez foarte multe, contribuiam în multe proiecte și participam la cursuri de dezvoltare din ce în ce mai complexe. A fost anul în care s-a născut și fetița mea Amelia. Toate aceste circumstanțe m-au adus rapid într-o stare de epuizare care mă împiedica  să dau randamentul pe care eu și compania îl doream. Am primit în schimb, imediat, sprijin din partea superiorului meu ierarhic care mi-a redus din sarcini, precum și îndrumarea unui mentor care mi-a oferit instrumentele și sfaturile potrivite pentru a trece mai ușor peste acea perioadă. Acele sfaturi le pun în aplicare și în prezent.

Cine este mentorul dvs, omul care v-a susținut în permanență? Sunteți, la rândul dvs, mentor pentru cineva?

– Am avut apoi un mentor dintre expații care conduceau Grupul CEZ în România, am lucrat intens alături de el aproximativ 5 ani. În ultimii ani rolul neoficial a fost preluat pe rând de cei 2 Country Manageri care au condus și conduc activitatea Grupului. Din fericire pentru mine, am fost norocos să am nu unul, ci mai mulți mentori care m-au susținut și ghidat necondiționat. Directorul Direcției în care mi-am început activitatea m-a sfătuit și m-a promovat încă de la început, într-o perioadă în care nu erau foarte mulți tineri la noi în companie angrenați în proiecte strategice.

Am avut mereu șansa să lucrez cu oameni de la care poți învăța enorm și am încercat să stau cât mai aproape de ei și să acumulez cât mai multe. Îi apreciez în aceeași măsură pe toți și știu că azi sunt rezultatul încrederii și al eforturilor lor.

La rândul meu, sunt coach intern și am avut până acum 5 cursanți la a căror dezvoltare personală și profesională îmi place să cred că am contribuit măcar puțin. Totodată, sunt mentorul unui coleg din companie, un băiat extraordinar și, zic eu, unul dintre cei mai buni specialiști din România, din domeniul lui de activitate. Îi prevăd un viitor strălucit în domeniul energetic.

Cum reușiți să vă adaptați schimbărilor permanente din domeniul energetic?

– La nivel de companie, ne ajută mult faptul că suntem orientați spre proiecte inovative. Suntem obișnuiți cu schimbările, cu transformările, acestea fac parte din cultura noastra organizațională. În plus, ne uităm tot timpul spre viitor și testăm cele mai promițătoare tehnologii de pe piață. Creăm parteneriate cu firme mai mici, inovative, alături de care dezvoltăm soluții customizate pentru sectorul energetic.

Ținem mereu legatură cu firme similare din vestul Europei, mai dezvoltate decât cele din România, de la care preluăm idei și lecții învățate și testate deja. Încercâm de asemenea să participăm la principalele târguri și conferințe din domeniu astfel încât să anticipam provocările și schimbările din domeniul nostru de activitate, un domeniu complet schimbat, care a devenit mult mai dinamic în ultimii ani. În acest mod am demarat programul de transformare SMART, în anul 2014, cu mult înaintea altor operatori de energie din România.

Planuri de viitor...

– Deși va urma o perioadă încă extrem de dificilă, cauzată în principal de evoluția prețului gazelor pe piața internațională (puternic influențată de abordarea politico-economică a Rusiei), de producția internă de energie electrică cu mult sub nevoia de consum (cu excepția perioadei când bate vântul și se produce energie verde) și de prețul exploziv al tonei de CO2 (cu impact major asupra prețului producătorului marginal de energie electrică CE Oltenia), compania își va continua planul ambițios de investiții în rețelele de distribuție, în procesul de digitalizare, în soluții pentru creșterea satisfacției consumatorilor săi și desigur încă se gândește la planuri de dezvoltare de noi capacități de producere a energiei electrice. Aici, tehnologia este destul de costisitoare, iar planurile de investiții trebuie concentrate pe modernizarea rețelei electrice și îmbunătățirea indicatorilor de continuitate. Pentru noi, atragerea finanțarilor din fonduri europene este un pilon de bază în cadrul strategiei noastre de digitalizare. Am accesat până în prezent peste 80 de milioane de euro și avem o serie de proiecte în valoare de 200 milioane de euro pentru care căutăm astfel de surse de finanțare.

Am început anul acesta 2 inițiative mari finanțate în principal din fonduri europene și care au ca principal scop managementul avansat al rețelei, pregătirea tranzției către smart grid, gestionarea noilor surse de energie regenerabilă, e-mobility precum și creșterea eficienței investițiilor și îmbunătățirea transparenței procesului investițional în sine. În plus, digitalizăm procesele juridice și cele dedicate combaterii cazurilor de sustragere de energie electrică, cel de achiziții șii racordare la rețea unde vom avea o nouă interfață digitală în relația cu utilizatorii de energie.

Pe plan personal, încerc să rămân activ, să duc un stil de viață cât mai sănătos și să îmi petrec cât mai mult timp alături de familie. Am promis că o să duc copiii în două vacanțe anul acesta și trebuie să mă țin de cuvânt.

Ce le recomandați generațiilor de tineri?

– Aș avea 3 recomandări pentru generațiile tinere:

  • să fie șoferi și nu pasageri în viața lor profesională și cea personală, să se implice activ în toate activitățile, la nivel operațional, în proiecte, întâlniri, proiecte de voluntariat și CSR;
  • să identifice oamenii de la care au cât mai multe de învățat, mentorii/ leaderii pe care vor să îi urmeze și să încerce să rămână cât mai aproape de ei;
  • să fie tot timpul pregătiți să profite de orice oportunitate le apare: proiecte, întâlniri, inițiative, etc.

E foarte important să pună pasiune în ceea ce fac, să fie deschiși la lucruri noi, la transformare, schimbările sunt calea către progres. Și, bineînțeles, la final, în momentul în care vor ajunge într-o funcție de management, să rămână aceiași oameni, să nu se ia prea tare în serios și să se înconjoare de cât mai mulți oameni mai destepți decât ei. A funcționat de minune pentru mine!

Cum vedeți sectorul energetic românesc peste 10 ani?

– Tranziția către o economie europeană bazată pe neutralitatea emisiilor de CO2 în 2050 și cu un obiectiv de 55% până în 2030 reprezintă o schimbare majoră, aproape totală, în unele dintre cele mai importante sectoare economice. În domeniul energetic, aceste obiective înseamnă practic o dublare a capacităților de producție de energie electrică obținuta din surse regenerabile, la nivel de țară.

De asemenea, hidrogenul verde este principalul instrument propus de UE pentru atingerea obiectivelor de neutralitate climatică până în 2050. Până în 2024, Comisia Europeană dorește o capacitate de producție de hidrogen prin electroliză de cel puțin 6 GW și de cel puțin 40 GW până în 2030. Odată cu trecerea de la hidrogenul obținut din gaz metan la cel din gaz verde, aceste proiecte vor deveni mult mai interesante pentru companiile energetice.

Din perspectiva operatorului de distribuție, va trebui să fim pregătiți să operăm o rețea complet schimbată, utilizând tehnologii noi și bazându-ne deciziile pe date obținute în timp real din teren. Ne așteptăm la un număr foarte mare de prosumeri, la rețele insulare și conform pactului verde, la o dublare a parcului de autovehicule cu emisii 0.

Tehnologiile pe care acum le testăm în proiecte pilot inovative vor deveni unelte indispensabile activității de distribuție a energiei: rețele inteligente cu self-healing, drone utilizate în inspecții și mentenanță, algoritmi inteligenți care asigură mare parte din operarea și planificarea rețelei, dar și roboți IT care realizează activitățile suport de rutină.


Publicat de

Cristina Trefaș

Director Editorial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.