“Să punem Oamenii din energie în lumină”. Viorica Ciocirlan, Șef Serviciu Resurse Umane, de 30 de ani la FCN Pitești, Profesionistul care știe atât de bine fabrica și oamenii ei ca pe cea de-a doua casă a ei: „Tinerii să vină cu încredere și cu mintea deschisă. Vor găsi provocări care să îi țină tot timpul motivați. Este un domeniu deosebit, special și atractiv”

Publicat pe Categorii Esential, Interviuri InvesTenergy, Semnal
Prima Pagina Actual Esential “Să punem Oamenii din energie în lumină”. Viorica Ciocirlan, Șef Serviciu Resurse Umane, de 30 de ani la FCN Pitești, Profesionistul care știe atât de bine fabrica și oamenii ei ca pe cea de-a doua casă a ei: „Tinerii să vină cu încredere și cu mintea deschisă. Vor găsi provocări care să îi țină tot timpul motivați. Este un domeniu deosebit, special și atractiv”

„Am fost mândră când partea canadiană ne-a înmânat licența, prima licență în afara Canadei. Aveam 32 de ani. Am știut că din acel moment combustibilul nuclear făcut de noi va intra în reactor. Și noi puteam face cu oamenii noștri. Pe parcursul exploatării Unității 1 de la CNE Cernavodă s-a dovedit că am fabricat combustibil nuclear de o calitate excepțională, comportarea în reactor fiind mai bună decât cea din Canada”, spune dna Viorica Ciocirlan, Șef Serviciu Resurse Umane, Fabrica de Combustibil Nuclear FCN Pitești.

Continuă să punem Oamenii din energie în lumină, un demers susținut al publicației InvesTenergy. Cu sprijinul Nuclearelectrică, suntem onorați să vă prezentăm pe dna Viorica Ciocirlan, Șefa de la Resurse Umane căreia i-au trecut prin minte, suflet și documente sute de oameni, ea însăși fiind unul dintre aceștia, oamenii care au făcut în 30 de ani din FCN Pitești una dintre cele mai moderne și complexe fabrici de combustibil nuclear de tip CANDU-6, unică în Europa, printre puținele la nivel global. Un brand românesc construit în acești 30 de ani de oameni care s-au ambiționat ca România să devină un reper în fabricarea fasciculelor de combustibil nuclear pentru reactoarele de tip CANDU, să asigure suficiența și performanța programului nuclear românesc. Ulterior, Secția IV a Institutului de Cercetări Nucleare a devenit Fabrica de Combustibil Nuclear. În 1992 odată cu venirea părții canadiane a început să prindă contur și să se dezvolte, zi de zi, Fabrica de astăzi și să fabrice combustibil nuclear sub licență canadiană.

“În 1992, în plin proces de organizare, unul din oamenii care au pus bazale FCN Pitești, Dl. Constantin Galeriu, mi-a propus să accept postul de Șef Birou Resurse Umane pentru că mă formasem acolo, știam configuraţia fabricii, fluxul tehnologic și oamenii. Și de la 1 februarie 1992 și până astăzi, de 30 de ani, asta fac. Cu pasiune pentru că știu exact oamenii și nevoile lor, relaţiile dintre ei, fluxul tehnologic, interacţiunea om-mașină-tehnologie”, aflăm de la dna Ciocirlan. Primii 5 ani am învăţat mult, studiu continuu, citeam, conspectam, voiam să știu totul. A fost extraordinar pentru mine, ne dezvăluie Profesionistul de la FCN Pitești.

În timp FCN Pitești s-a dezvoltat constant și a funcționat fără întrerupere. În 1995 FCN Pitești a primit autorizația de furnizor calificat de combustibil nuclear pentru reactoare de tip CANDU. În 2003 are loc trecerea la fasciculul de combustibil nuclear greu (heavy-bundle), între 2004-2006, FCN-Pitești și-a dublat capacitatea de producție pentru a asigura combustibilul necesar funcționării a două unități de la CNE Cernavodă, ajungând la o capacitate autorizată de 46 FC/zi, iar între 2009-2014 are loc modernizarea fluxului tehnologic de fabricație fascicule de combustibil nuclear pentru îmbunătățirea calității produsului finit, a condițiilor de muncă pentru personal și de protecție a mediului. În prezent FCN Pitești are o capacitate de producție de 12.000 FC/an și fabrică anual aproximativ 11.000 fascicule de combustibil nuclear, cantitate necesară funcționării celor două unități (U1 și U2) de la CNE-Cernavodă. Și continuă să se dezvolte pentru următoarele proiecte. Cu oameni pe care Vio – cum îi spun colegii și prietenii –  continuă să-i găsească, să-i selecteze, să-I valorifice, să-i crească sau să le foloseaca expertiza și experiența pentru mentorat.

Dna Viorica Ciocirlan a făcut și o a doua facultate, de management, pentru că a vrut să facă totul impecabil, profesionist. “Ziua eram la serviciu, după-amiaza la cursuri”. “Mi-a plăcut să lucrez cu oamenii, dar nu este ușor. Au fost momente în care mulți colegi, cei de la începuturi, au ieșit la pensie. Nu a însemnat doar plecarea colegilor, ci plecarea oamenilor cu care m-am format, am crescut, ne-am maturizat împreună. Relațiile dintre noi au fost create de-a lungul timpului, sincere, solide, bazate pe încredere. Dar am continuat să mizăm pe noile generații, am recrutat, i-am angajat, i-am pregătit, scopul fiind ca producția să fie la același nivel de calitate. A fost o provocare umană și profesională, dar am reușit să formăm o echipă extraordinară și să valorificăm simultan expertiza colegilor din prima generație”.

Vio vorbește cu sufletul despre oamenii care au motivat-o, au crescut-o, au îndrumat-o, au ghidat-o să devină un profesionist desăvârșit. Cumva retrospectiv, cu nostalgie, admirație și respect față de fiecare pas din cariera ei, față de fiecare om căruia i-a spus bună ziua și apoi l-a așezat frumos acolo unde putea fi maxim valorificat, Vio se gândește la viitorul FCN prin viitorul tinerilor din România: Zâmbește. Este zâmbetul omului împlinit, dedicat, implicat până la sacrificiu, mândru că știe atât de bine fabrica și oamenii ei ca pe cea de-a doua casă a ei. Nu, nu mai este o altă fabrică de combustibil nuclear de tip CANDU în Europa, nu mai este nicăieri o poveste românească atât de unică și frumoasă și nici un alt om ca Vio care să fi dat măsura umanității și profesionalismului pentru a obține măsura umanității și profesionalismului într-un domeniu de vârf, pur românesc.

Ea, la rândul ei, a crescut sute de oameni, cu profesionalism, cu sufletul, cu vorba caldă și cu fapta. Oamenii sunt resursa esențială în orice organizație, oamenii din industria nucleară reprezintă o prioritate absolută, fiind foarte greu de găsit: selecție, formare continuă, creștere în carieră, mentorat, toate într-o dinamică internă și societală care nu lasă loc de amânări, marje de eroare, jumătăți de măsură.

Într-o fabrica de combustibil nuclear totul merge ceas, oamenii sunt cei care fac fiecare piesă să funcționeze impecabil și împreună să dea măsura performanței. Vio este cea care a dat 30 de ani tonul acestei performanțe. “A fost favorabil faptul că a fost primul meu loc de muncă, aici am crescut. Dl Galeriu ne spunea să privim fabrica ca și cum ar fi casa noastră. Trebuie să iți pui tot sufletul și să o faci cu dedicare și devotament. Am lucrat în timp cu mulți oameni care m-au marcat.”

“Sunt multe calități ale oamenilor, dar eu am triada mea: sinceritate, darul de a asculta, empatia. Le caut în viața mea personală, le-am căutat și în cea profesională, dincolo de evidentul profesionalism și competență. Așa se nasc echipele puternice”

Îndemnul Doamnei Viorica Ciocirlan pentru tineri “Să vină cu încredere și cu mintea deschisă. Vor găsi provocări care să îi țină tot timpul motivați. Este un domeniu deosebit, special și atractiv. Aș vrea să-i întreb așa: Mai există oare vreo fabrică de combustibil nuclear de tip CANDU în Europa?”

Mulțumiri Nuclearelectrica pentru posibilitatea de a o cunoaște și prezenta pe Dna Viorica Ciocirlan.


Publicat de

Cristina Trefaș

Director Editorial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *