Să punem RESPONSABILITATEA în lumină! O săptămână până la Conferința anuală InvesTenergy: 7 octombrie

Publicat pe Categorii Conferintele InvesTenergy, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Să punem RESPONSABILITATEA în lumină! O săptămână până la Conferința anuală InvesTenergy: 7 octombrie
 • Specialiștii sunt îngrijorați de situația actuală a sectorului energetic. Se pronunță, din ce în ce mai des, cuvintele: criză, haos, situații de blackout. Cât de gravă este situația, ce se poate face, cum sunt pregătite autoritățile? Vom discuta la Conferința InvesTenergy
 • 28 de Speakeri și Moderatori au confirmat prezența. Evenimentul se desfășoară sub patronajul Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE
 • Vom afla de la Dna Daniela Lulache, Șef politici și coordonare energie nucleară, Agenţia pentru Energie Nucleară (NEA) a Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), cum se vede situația în România și cum trebuie să ne pregătim pentru viitor. Dl Kristian Ruby, Secretar General, ne va prezenta mesajul din partea Eurelectric – Uniunea Industriei Energetice, asociație ce reunește peste 3.500 de companii europene

Mai este o săptămână până la Conferința anuală InvesTenergy. La cea de-a patra ediție, care va avea loc pe 7 octombrie, la Hotel Intercontinental, sala Rondă, ne-am propus să punem RESPONSABILITATEA în lumină. Evenimentul se desfășoară, pentru al patrulea an consecutiv, sub patronajul Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE.

Conferința este structurată pe 3 paneluri. Moderatorii – Domnii Ion Lungu, Cristian Secoșan și Iulian Harpa – vor dezbate împreună cu cei 25 de Speakeri, care au confirmat prezența, teme de interes și de maximă actualitate.

Energia vine cu responsabilitate și competențe.  Punem PREȚ pe Responsabilitate? Ce înseamnă Responsabilitate pentru statul român, pentru autorități, pentru politicieni? Dar pentru companii, pentru manageri, dar și angajați? Guvernanța corporativă versus numiri politice în companiile energetice. Asumarea deciziilor, mandate provizorii.

Specialiștii sunt îngrijorați de situația actuală a sectorului energetic. Se pronunță, din ce în ce mai des, cuvintele: criză, haos, situații de blackout. Cât de gravă este situația, ce se poate face, cum sunt pregătite autoritățile? Vom discuta la Conferința InvesTenergy.

În balanța producție – consum, anul acesta a lipsit ceva din zona producției


Dl Ion Lungu, președinte AFEER

Sunt foarte îngrijorat. Mi se pare că s-a instalat haosul dinaintea prăbușirii. De ce? Pe scurt, din cauza lipsei de viziune, a lipsei de integritate și a unei deprofesionalizări fără precedent


Răzvan Nicolescu, partener Deloitte Rom\nia, fost președinte al Agenției Europene de Reglementare în Energie

Sistemul energetic a intrat de cel puțin câteva luni în criză. Este adevărat, semnele sunt ușoare, dar vizibile

Dumitru Chisăliță, Expert

România a fost aproape de blackout de două ori în acest an (


Frank Neel, Președinte FPPG

Alte teme propuse pentru dezbatere, citiți pe site-ul evenimentului: https://evenimente.investenergy.ro/despre-noi

Ca noutate, un panel va fi dedicat asociațiilor de profil. Un bun prilej pentru reprezentanții asociațiilor reprezentative din energie să-și unească forțele într-un demers comun, care va fi preluat de Virgil Popescu, Vicepreședintele Comisiei de industrii și servicii din Camera Deputaților. Mai ales că urmează să se dezbată, în comisiile de specialitate, modificări importante legislative la legea 123, precum și la OUG 114.

Conferința anuală InvesTenergy se desfășoară sub patronajul ANRE. Dl Dumitru Chiriță, Președintele Autorității, în calitate de Keynote Speaker, va transmite participanților la piață mesajul său și al instituției pe care o conduce. 

La dezbaterile din cadrul celor 3 paneluri participă reprezentanți ai Ministerului Energiei, Parlament, ANRE, organizații internationale, OPCOM, asociații de profil și companii din sectorul energetic, experți, reprezentanți mass-media.

Dl Doru Vișan, Secretar de Stat, vine la Conferința InvesTenergy și va prezenta direcțiile și propunerile Ministerului Energiei pentru viitorul sectorului energetic.

Vom afla de la Dna Daniela Lulache, Șef politici și coordonare energie nucleară, Agenţia pentru Energie Nucleară (NEA) a Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), cum se vede situația în România și cu trebuie să ne pregătim pentru viitor. Dl Kristian Ruby, Secretar General, ne va prezenta mesajul din partea Eurelectric – Uniunea Industriei Energetice, asociație ce reunește peste 3.500 de companii europene.

Suntem onorați de interesul acordat evenimentului nostru de către Speakerii care au confirmat participarea:

 • Dl Doru Vișan, Secretar de Stat, Ministerul Energiei
 • Dl Virgil Popescu, Vicepreședinte Comisia pentru Industrii și Servicii, Camera Deputaților
 • Dl Dumitru Chiriță, Președinte ANRE
 • Dna Daniela Lulache, Șef politici și coordonare energie nucleară, Agenţia pentru Energie Nucleară (NEA) a Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD)
 • Dl Radu Bădiță, Secretar General ANRE
 • Dl Adrian Dumitriu, CFO Nuclearelectrica
 • Dl Răzvan Nicolescu, Partener Deloitte, fost Președinte al Agenției Europene de Reglementare în Energie
 • Dna Doina Vornicu, Director de Operatiuni & Membru al Directoratului CEZ România
 • Dl Bogdan Badea, Președinte Directorat Hidroelectrica
 • Dna Corina Popescu, Director General Electrica
 • Dl Adrian Șuța, Director Direcția pentru Relația cu Autoritățile de Reglementare și ENTSO-E Transelectrica
 • Dl Victor Ionescu, Director General OPCOM
 • Dl Petre Stroe, CEO MET România Energy
 • Dl Petru Rușeț, Head of Smart Infrastructure and Gas&Power, Siemens România
 • Dna Sulfina Barbu, Evaluator și Auditor de mediu, fost Ministru al Mediului și al Muncii
 • Dna Gabriela Stanciu, Director General Blumenfield®
 • Dna Claudia Brânduș, Președinte RWEA, Director Affairs Enel Group
 • Dna Silvia Vlăsceanu, Director General ACUE
 • Dl Martin Moise, Director General REPOM, PrimVicepreședinte PATRES
 • Dna Saniya Melnicenco, Președinte ROPEPCA
 • Dl Ștefan Gheorghe, Director General Executiv al CNR-CME
 • Dl Claudiu Butacu, Peședinte Asociația Solar Decatlon București, Cofondator EFdeN şi EnergiaTa
 • Dl Mihai Toader-Pasti, Președinte FEL România (CNR-CME), Cofondator energiaTa
 • Dl Dumitru Chisăliță, Expert judiciar Petrol și Gaze
 • Dl Daniel Apostol, Director Relații Externe Federația Patronală Petrol și Gaze – FPPG.

Moderatorii celor trei paneluri sunt:

 • Dl Ion Lungu, Președinte AFEER
 • Dl Cristian Secoșan, CEO SIEMENS România și Republica Moldova
 • Dl Iulian Harpa, Managing Partner HIM Public Affairs.

Demersului nostru s-au alăturat Partenerii care dau plus valoare Conferinței. Partener oficial al evenimentului este Nuclearelectrica. Adresăm mulțumiri Partenerilor Conferinței InvesTenergy: Nuclearelectrica – Partener Oficial; CEZ Group – Partener Platinum; Transelectrica, Hidroelectrica, Electrica, Siemens România, MET România Energy – Parteneri Gold, REPOM și Blumenfield® – Partener Silver. Ne onorează sprijinul oferit de: AFEER, ACUE, IRE, PATRES, CNR-CME, Voitin, HIM Public Affairs, Ba Da Media, energiaTA, EFdeN, FEL România, SIER Bucureșt Tineret și suportul Partenerilor Media: Financial Intelligence, Focus Energetic, Energy Center, E-nergia.ro, NewsEnergy și The Diplomat Bucharest.

Pentru mai multe informații, accesați site-ul conferinței: https://evenimente.investenergy.ro/

Mai aveți la dispoziție câteva zile pentru înregistrare: https://evenimente.investenergy.ro/inregistrare

Participarea la eveniment este gratuită, în limita locurilor disponibile. Veți primi confirmare imediat după înregistrare. Vă așteptăm la Conferința anuală InvesTenergy să punem RESPONSABILITATEA în lumină, pe 7 octombrie, Hotel Intercontinental, sala Rondă, începând cu ora 8.30.

Publicat de

Cristina Trefaș

Director Editorial

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *