SAPE, preocupare pentru construirea unei noi centrale pe amplasamentul CET Titan. Aport suplimentar la capitalul social al societății Titan Power

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic SAPE, preocupare pentru construirea unei noi centrale pe amplasamentul CET Titan. Aport suplimentar la capitalul social al societății Titan Power

Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie – SAPE vine cu un aport suplimentar în numerar la capitalul social al Societății Titan Power SA, conform unei noi decizii a acționarilor, reuniți în ședință extraordinară pe 14 aprilie.

SAPE va avea astfel o cotă parte de 67,30% din capitalul social al societății Titan Power, restul fiind deținut de Electrocentrale. În luna decembrie 2020, acționarii SAPE au aprobat un aport de numerar de circa 96 de milioane de lei la capitalul Titan Power. În ianurie 2021, și Electrocentrale a aprobat un aport în natură la capitalul Titan Power de circa 46 de milioane de lei.

SAPE are în intenție să construiască o centrală pentru producere de energie în cogenerare de înaltă eficienţă pe amplasamentul fostei Centrale Termoelectrice Titan și se fac demersuri în această direcție. Societatea a prezentat un proiect fezabil, în care se investeşte capitalul propriu, plus alte contribuţii, pentru a construi o centrală termoelectrică de cogenerare cu o putere instalată de 40 MW şi 250 Gcal/h, anunța ministrul Virgil Popescu în noiembrie anul trecut.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a spus, luna trecută, că a convenit cu ministrul Energiei Vrigil Popescu crearea unei centrale provizorii la CET Titan. Circuitul apei dinspre CET Sud și zona de nord este foarte lung. Din acest motiv, se reduce presiunea apei, ccea ce duce la furnizarea căldurii sub parametrii normali, a spus Nicușor Dan.

Titan Power a fost înființată în primăvara anului 2019 de SAPE în asociere cu Electrocentrale Grup, cu aprobarea Ministerului Energiei, ce reprezintă statul român, acționar unic al Societăţii de Administrare a Participaţiilor în Energie.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *