Săptămâna Sustenabilității EFdeN a adunat 600 de specialişti, studenţi şi elevi

Publicat pe Categorii Eficienta energetica, Evenimente, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Săptămâna Sustenabilității EFdeN a adunat 600 de specialişti, studenţi şi elevi

Peste 600 de elevi, studenți, masteranzi, doctoranzi, tineri, profesori și specialiști au participat, timp de 5 zile, la evenimente din sfera sustenabilității, arhitecturii, construcțiilor, educației, energiei regenerabile, responsabilității față de mediu și societate, în cadrul Săptămânii Sustenabilității EfdeN.

“Săptămâna Sustenabilități este evenimentul pe care EFdeN îl organizează an de an pentru a atrage atenția asupra unei serii de probleme din zona sustenabilității si a voluntariatului. În cele 5 zile am găsit soluții la aceste probleme alături de alte organizații, instituții și specialiști, urmând ca în perioada următoare, după procesul de recrutare, să începem implementarea”, a declarat Mihai Toader-Pasti, General Manager EFdeN.

Săptămâna Sustenabilității EFdeN a demarat anul acesta cu Ziua Responsabilității. Participanții au luat parte la un workshop practic organizat împreună cu Kultivă, proiect comunitar de grădinărit al Asociației SNK, în care au pus în aplicare principiile de urban farming în cadrul grădinii urbane – prototip amplasat în proximitatea Casei EFdeN. Aceștia au învățat cum să își cultive singuri salatele, verdețurile și legumele, simplu și fără resurse extraordinare, atunci când ai puțin loc la dispoziție în mijlocul orașului.

Marți seară, echipa EFdeN a inaugurat Campus HUB, spațiul verde deschis gratuit publicului, alimentat cu energie solară și acces la internet, unde activităţile socio-culturale de dans contemporan şi concert de violoncel şi vioară au înviorat atmosfera. Peste 50 de studenţi şi tineri şi-au pus în practică noţiunile teoretice deprinse în cadrul facultăţii prin intermediul proiectului Campus HUB, care vine în sprijinul comunităţii printr-un spațiu în natură care sporeşte creativitatea şi productivitatea.

Competiţia Solar Decathlon a reprezentat subiectul celei de-a treia zi a săptămânii, Ziua Arhitecturii, unde, împreună cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, studenţii şi profesorii au analizat evoluția viitorului prototip de casă solară, în cadrul workshopului – atelier. Studenții au găsit multiple posibilități de dezvoltare a prototipului și au înțeles ce înseamnă să proiectezi o casă solară, eficientă energetic și prietenoasă cu mediul. Solar Decathlon este cea mai importantă competiţie de arhitectură şi tehnologii integrate din lume, iar în 2018, echipa EFdeN va reprezenta România pentru a treia oară la Solar Decathlon Middle East 2018, în Dubai.

Masa rotundă din Ziua Energiei, eveniment energiaTa, proiect EFdeN, a avut ca temă micii producători de energie, prosumatorii din România, situația acestora în cadrul legislativ național și identificarea problemelor pe care aceștia le întâmpină. Pentru facilitarea întregilor proceduri sunt necesare reglementări speciale pentru consumatorii și producătorii casnici, conform prosumatorilor ce au împărtăşit din experienţa proprie. Participanții au fost reprezentanți ai mediului privat și administrativ, specialiști din mediul academic, ONG și media.

Aproximativ 400 de elevi de liceu şi profesori au participat la activitățile organizate în Ziua Educației, alături de Universitatea Tehnică de Construcții București. Aceștia au descoperit cum teoria din domeniul ingineriei se pune în valoare în mod practic, prin intermediul experienței reprezentanţilor fiecărei facultăţi, a perspectivei studenţilor şi a exemplelor aplicate: Casa EFdeN, staţia de încărcare cu energie regenerabilă pentru maşini electrice şi copacul fotovoltaic.

Acestă săptămână de evenimente a fost posibilă datorită sprijinului şi contribuţiei Lidl, Eisberg, Asociaţiei SNK, Cuibului Artiştilor, Indie Box, Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti şi Universitatăţii de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu”.

EFdeN este o echipă interdisciplinara formată din 50 de tineri cercetători ce vor reprezentata România în finala competiției Solar Decathlon Middle East, în Dubai, 2018. Echipa EFdeN a fost finalistă la Solar Decathlon Europe din 2014, în Franța, alături de 19 echipe din 15 țări și 4 continente. Locuința EFdeN este Centrul de Cercetare a Condițiilor de Confort ce poate fi vizitat la adresa Bd. Pache Protopopescu, nr 66.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *