Scade pețul energiei pe bursă

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Scade pețul energiei pe bursă

După creșteri majore succesive înregistrate de la începutul anului, preţul energiei electrice pe bursă scade. Astfel, pe piaţa bursieră spot, cu livrare vineri, prețul energiei este 375 de lei pe MWh, în scădere cu 26% faţă de preţul energiei cu livrare joi, când s-a înregistrat recordul istoric de 507 lei pe MWh, potrivit datelor publicate pe site-ul operatorului bursier OPCOM, prezentate de Agerpres. Preţul maxim orar este de 505 lei pe MWh, faţă de nivelul maxim de 650 de lei pe MWh, înregistrat pentru cel cu livrare joi.

Scăderea de preţ are loc în contextul în care producţia de energie a ţării este afectată de greva minerilor din Oltenia.  Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi mai multe avertizări cod galben de intensificări ale vântului, valabile pentru această după-amiază în vestul şi nordul ţării.

În regiune, România rămâne ţara cu preţurile cele mai mari, alături de Ungaria (80,20 euro pe MWh). În Slovacia, preţul este de 65,86 euro pe MWh, iar în Cehia, de 63,66 euro pe MWh.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *