Scădere cu 20% a profitului net în S1 la Romgaz

Publicat pe Categorii Business, Esential, Flux energetic
Prima Pagina Actual Esential Scădere cu 20% a profitului net în S1 la Romgaz

 Afacerile, afectate de reducerea cererii de gaze naturale

Reducerea cererii de gaze naturale afectează performanțele Romgaz. În primul semestru, profitul net înregistrat de companie a fost de 615,3 milioane lei (136,7 milioane euro), în scădere cu 20% faţă de primele şase luni ale anului trecut, potrivit raportului transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Cifra de afaceri a companiei s-au redus cu 17%, de la 2,23 miliarde de lei, în prima jumătate a anului trecut, la 1,84 miliarde lei (411 milioane euro), din cauza scăderii cererii de gaze naturale.

RomgazComparativ cu perioada similară a anului precedent, performanțele societăţii în semestrul I 2016 au fost afectate în principal de diminuarea cu circa 6% a cererii de consum a gazelor naturale pe piaţa din România, susțin reprezentanții Romgaz. Vânzările de gaze au fost afectate semnificativ de condiiile meteorologice, diminuarea drastică a cererii de gaze în sectoarele cheie, cadrul de reglementare imprecis pentru constituirea stocurilor minime de gaze, se precizează în raportul companiei.

În schimb, Cifra de afaceri din activitatea de producție energie electrică a înregistrat o creștere de 56,9%, respectiv 45 milioane lei. Veniturile totale ale Romgaz sunt mai mici cu 330,8 milioane lei, înregistrând o diminuare de 14,8% în timp ce cheltuielile totale s-au redus cu 10,4%.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.