Schimbare la vârf în conducerea CE Oltenia. Sorin Boza, înlocuit cu Daniel Burlan la conducerea Directoratului

Publicat pe Categorii Business, Esential, Flux energetic, Minerit, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Schimbare la vârf în conducerea CE Oltenia. Sorin Boza, înlocuit cu Daniel Burlan la conducerea Directoratului
  • Specialist pe parte minieră. Burlan are un  mandat de Președinte interimar al Directoratului pentru o perioadă de 9 luni
  • Ministrul Virgil Popescu despre demiterea lui Sorin Boza de la șefia CE Oltenia: ”Trebuiau luate măsuri, pentru că perioada vizată includea actualul directorat. În raportul corpului de control al prim-ministrului era prevăzut că au fost descoperite nereguli inclusiv în ceea ce priveşte modul de selectare a membrilor directoratului. Până acum nimeni nu a spus nimic”, scrie ministrul Virgil Popescu pe pagia de Facebook.

Schimbare la vârf în conducerea CE Oltenia. Consiliul de Supraveghere l-a revocat din funcția de președinte al Directoratului pe Sorin Boza, au declarat surse pentru Financial Intelligence. Boza a fost înlocuit cu Daniel Burlan (membru în Directorat) care va asigura un interimat de 9 luni.   

CS a decis să îl demită pe Sorin Boza  ieri, când acesta reprezenta compania, la Bruxelles, la o reuniune a Euracoal, asociaţia cărbunelui din Europa. Boza va rămâne membru al Directoratului până pe 11 octombrie 2020 când se termină mandatul, el fiind ales la șefia companiei în urma unei proceduri de selecție conform OUG 109.

Daniel Burlan este specialist pe parte minieră. A fost în trecut director general al Societății Naționale a Lignitului Oltenia, care în 2012 a fuzionat cu complexurile energetice din Gorj și Dolj, formând actualul Complex Energetic Oltenia. Absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Mecanică, a lucrat la Exploatarea Minieră Lupoaia, a fost Director Tehnic și Director General la SNL Oltenia Târgu Jiu, după care a condus Sucursala Divizia Minieră Târgu Jiu din cadrul  CE Oltenia. Alte funcții deținute în CE Oltenia: Șef Departament Strategie, inginier Mentenanță Mecanică. Din noiembrie 2017 până în prezent coordonează  activitatea Departamentului Prevenire, protecție și securitate în muncă.

Din Consiliul de Supraveghere al societății, ales în decembrie 2019, fac parte: Constantin Săceanu, Dumitru Mărculescu, Vasile Iulian Popescu, Cornel Mădălin Eftenoiu, Ionuț Cosmin Mitrică, Alex Răzvan Ionescu, Mădălin Petre Georgescu.

„Unul dintre motivele revocării din funcția de președinte al Directoratului a venit în urma analizei raportului corpului de control al premierului, cu privire la selecția lui Sorin Boza. Raportul a constatat că această numire nu a fost în conformitate cu prevederile legale, cu Ordonanța nr. 109. Referitor la cel de-al doilea raport, cel al corpului de control al ministrului Energiei, am lăsat dispoziție să fie puse în aplicare măsurile prevăzute în raport” a declarat, luni seară, la un post local de televiziune, Dumitru Mărculescu, președintele Consiliului de Supraveghere al CEO, citat de Radio Infinit.

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de afaceri deţine 77,15% din acţiunile companiei, iar Fondul Proprietatea – 21,55% din acţiuni. Restul acţiunilor aparţin Electrocentrale Grup (0,84%) şi Societăţii pentru Închiderea – Conservarea Minelor. CE Oltenia are circa 13.000 de angajaţi.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *