Schimbări în conducerea Romgaz și Electrica

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Schimbări în conducerea Romgaz și Electrica

Romgaz are un nou director general, pe Corin Cindrea pentru o perioadă de 4 luni. La Electrica, noul director financiar, pentru 4 ani, a fost numit Mihai Darie, fost CFO Nuclearelectrica.

Consiliul de Administraţie al Romgaz a decis revocarea din funcţia de director general a lui Virgil Metea, din cauza unor deficienţe în actul de management. În funcţia de director general a fost numit, provizoriu, pentru patru luni, Corin Cindrea, conform unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).„Prin Hotărârea nr.36/14 decembrie 2017, Consiliul de Administraţie SNGN Romgaz SA revocă, în baza art.2030 alin.(1) şi a art. 231 din Codul Civil, mandatul de director general al d-lui Virgil-Marius Metea, încetând astfel şi contractul de mandat încheiat între SNGN Romgaz SA şi d-nul Virgil-Marius Metea. Motivele revocării sunt: deficienţele în actul de management, nerespectarea şi nepunerea în aplicare a deciziilor unor autorităţi de control şi reglementare, dar şi ale Consiliului de Administraţie”, se menţionează în raport.

Totodată, Consiliul de Administraţie l-a numit pe Corin-Emil Cindrea în funcţia de director general provizoriu al Romgaz, cu un mandat de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii acestuia, pentru motive temeinice, până la maximum 6 luni.

La Electrica, Consiliul de Administraţie a aprobat revocarea Iulianei Andronache din funcţia de director financiar al Electrica SA, în locul acesteia fiind numit Mihai Darie, potrivit unui anunţ postat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti. Mihai Darie, fost CFO Nuclearelectrica, a fost numit pe o perioadă de 4 ani, începând cu data de 3 ianuarie 2018.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.