Noi șefi în marile companii energetice. După 15 ani, Frank Hajdinjak părăsește E.ON România. Și Dan Morari pleacă din grupul E.ON. Georgios Stassis renunță la Grupul Enel pentru a prelua șefia companiei de utilități PPC din Grecia

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Noi șefi în marile companii energetice. După 15 ani, Frank Hajdinjak părăsește E.ON România. Și Dan Morari pleacă din grupul E.ON. Georgios Stassis renunță la Grupul Enel pentru a prelua șefia companiei de utilități PPC din Grecia
  • Șeful Enel Green Power în Italia, Carlo Pignoloni, preia conducerea Enel România
  • Începând cu 1 octombrie, Manfred Paach va fi noul CEO al E.ON România. El a condus Boardul E.ON Bulgaria
  • Cătălin Iordache, în prezent director general Axpo România, va prelua conducerea E.ON Energie România, devenind totodată şi directorul general adjunct al E.ON România

Enel și E.ON au anunțat schimbări la vârf în conducerea companiilor din România.

Începând de astăzi, 22 august, Carlo Pignoloni, manager al operațiunilor Enel Green Power în Italia, a preluat funcția de Country Manager al Enel România. El îl înlocuiește pe Georgios Stassis, care a părăsit Grupul Enel pentru a prelua conducerea companiei de utilități Power Public Corporation din Grecia, se precizează într-un comunicat transmis de Enel România. 

Simone Mori, Head of Europe and Euro-Mediterranean Affairs în cadrul Grupului Enel, a declarat: „Ne bucurăm să îl avem pe Carlo Pignoloni în funcția de Country Manager al operațiunilor Enel din România. Cunoștințele lui despre ariile tradiționale de business, împreună cu experiența sa din domeniul energiei regenerabile arată că este candidatul ideal pentru această funcție. Atât în numele meu, cât și în numele întregului Grup Enel, doresc să îi transmit lui Georgios Stassis mulțumiri și aprecieri pentru activitatea excelentă pe care a desfășurat-o de-a lungul anilor. Îi dorim toate cele bune în noul și provocatorul său rol.” 

Carlo Pignoloni a absolvit Facultatea de Inginerie Mecanică la Universitatea Politehnică din Milano și s-a alăturat Grupului Enel în 1990, ocupând de-a lungul anilor mai multe poziții în arii diferite de business ale Grupului. Carlo nu este la prima experiență în România, întrucât a condus în perioada 2008-2011 operațiunile locale ale Enel Green Power. 

Georgios Stassis, care a condus operațiunile Enel în România începând cu anul 2016, a fost numit recent CEO și Chairman al companiei Power Public Corporation (PPC), cea mai mare companie de utilități din Grecia, deținută de stat. 

Frank Hajdinjak, directorul general E.ON România a decis să părăsească compania după mai bine de 15 de ani de activitate în România, începând cu data de 30 septembrie a.c., a anunțat astăzi E.ON România.

“Venirea în România a fost cea mai bună decizie din cariera mea de până acum. Au fost 15 ani plini de provocări, în care am reuşit împreună cu colegii români să transformăm fostele companii de stat în companii competitive, orientate spre client, pregătite pentru noua lume a energiei. Aş putea spune după atâţia ani petrecuţi în România că sunt în mare parte şi eu român, iar E.ON România este copilul meu de suflet. Am găsit aici foarte mulţi profesionişti şi a fost o plăcere să muncesc cu ei, să avem rezultate bune pe o piaţă dificilă, în continuă schimbare. Le mulţumesc tuturor pentru sprijinul pe care mi l-au oferit, nu aş fi reuşit fără ei. Acum, pentru mine este timpul unor noi provocări. Îi urez succes noului director general”, a spus dl. Frank Hajdinjak.

Frank Hajdinjak a venit în România în anul 2004 şi a făcut parte din echipa responsabilă de preluarea companiei de furnizare şi distribuţie a gazelor naturale, Distrigaz Nord. Începând cu anul 2008 a fost numit CEO al E.ON România, în această perioadă companiile E.ON de furnizare, respectiv de distribuţie, devenind primele companii integrate de gaze naturale şi energie electrică din ţara noastră.

Începând cu 1 octombrie 2019 Manfred Paach, care a ocupat anterior funcția de CFO în compania E.DIS, va fi numit CEO E.ON România. Manfred vine cu o experiență bogată care include câțiva ani la conducerea Boardului E.ON Bulgaria și o expertiză profesională valoroasă în special în distribuție și reglementare.

Schimbare la vârf are loc și la E.ON Energie România. Începând cu 1 octombrie, Cătălin Iordache, în prezent director general Axpo România, va prelua conducerea E.ON Energie România, devenind totodată şi directorul general adjunct al E.ON România. Aceste poziţii sunt ocupate în acest moment de Dan Morari care a decis să părăsească Grupul E.ON, începând cu 1 octombrie a.c., se precizează în comunicat.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *