Schneider Electric vine cu soluții inteligente, digitale, de distribuție a energiei electrice pentru primul spital național de oncologie pentru copii

Publicat pe Categorii CSR, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Schneider Electric vine cu soluții inteligente, digitale, de distribuție a energiei electrice pentru primul spital național de oncologie pentru copii

Schneider Electric implementează o soluție inteligentă, scalabilă, digitală de distribuție a energiei electrice, alături de partenerul său IMSAT Groupe SNEF la Primul Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă – #NoiFacemUnSpital, construit de Dăruiește Viață în curtea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Marie S. Curie.

”Principalele cerințe solicitate in ceea ce priveste instalatia electrica au fost legate de fiabilitate, siguranta si scalabilitate,” explică Mihaela Gusa, Health & Hotels Segment Manager Schneider Electric Romania. „Cunoscând importanța instalației electrice în funcționarea unei clădiri cu destinație de spital, cerințele ridicate din punct de vedere fiabilitate și importanța unei activități de întreținere proactivă mai curând decât reactivă, compania noastră a propus soluții de tablouri electrice testate, Prisma Plus, în varianta comunicantă. Prin utilizarea aplicației Ecostruxure Facility Expert Logbook, tablourile electrice au primit coduri QR, cu ajutorul cărora documentația tehnică aferentă a fost livrată în format digital. De asemenea, prin utilizarea acestei aplicații, activitățile de întreținere pot fi organizate și urmărite, asigurându-se trasabilitatea acestora”, a precizat Gusa.

Tablourilor electrice li s-au adăugat trei  UPS-uri performante, care asigură disponibilitatea energiei electrice 24/7, pentru siguranța pacienților și a personalului medical, dar și echipamente de medie tensiune conectate, echipate cu senzori de temperatură cu comunicație wireless, TH110. 

„Toate aceste echipamente electrice conectate vor fi integrate în soluții de Building Management și de management energetic care vor conduce la o operare facilă a clădirii, la eficiență energetică și operațională crescute și, de asemenea, la o creștere a duratei de viață a echipamentelor”, continuă Mihaela Gușă.

”Pe lângă faptul că este un proiect complex și provocator din punct de vedere profesional, acesta este și un proiect de suflet pentru întreaga noastră echipă și pentru partenerii noștri de implementare, pentru că toți știm câtă nevoie avem de un spital de oncologie pentru copii și toți ne dorim ca acesta să funcționeze în condiții optime și să salveze cât mai multe vieți,” spune Lucian Enaru, Country General Manager România și Republica Moldova.

Proiectul asociației Dăruiește Viață și-a propus sa devină un model  pentru sistemul medical din România în ceea ce privește infrastructura, a evoluat sub auspiciile tehnologiilor și prin colaborare cu cei mai profesioniști parteneri. Proiectul a început în 2015, din dorința de a moderniza condițiile de pe secția de onco-pediatrie a spitalului Marie Curie și a crescut până la un spital complet, cu două clădiri. În prezent se lucrează la instalațiile și compartimentările  pentru prima clădire și la masterplanul pentru a doua.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *