Scurtcircuit la stația de tratare a apei din cadrul CET București Sud

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Scurtcircuit la stația de tratare a apei din cadrul CET București Sud

ELCEN a anunțat că miercuri, 3 mai, ora 15:14, a intervenit un scurtcircuit pe alimentarea cu tensiune electrică a stației de tratare a apei din cadrul CET București Sud, fapt ce a condus la imposibilitatea tratării apei și, implicit, a funcționării centralei. Centrala va reveni la parametri normali de funcționare în cursul zilei de mâine, susțin reprezentanții companiei.

Scurtcircuitul produs la stația de tratare a apei din cadrul CET București Sud a condus la declanșarea cazanului nr 4 și a turbinei cu abur nr 3, ceea ce a condus la indisponibilizarea centralei.

Echipele de reparatori și electricieni ale ELCEN au intervenit imediat pentru a remedia situația apărută, astfel că la ora 17 s-a reușit punerea parțială sub tensiune a stației de tratare a apei. Sarcina termică va fi preluată de un cazan de apă fierbinte care va fi pornit în cursul acestei seri, astfel încât se va relua în scurt timp livrarea agentului termic din CET București Sud, se precizează în comunicatul transmis de ELCEN.  

Facem toate eforturile pentru a reveni cât mai repede la schema normală de funcționare. Revenirea se va face progresiv. Estimăm că în această seară, CET București Sud va livra agent termic la o temperatură redusă față de comanda Termoenergetica, urmând ca în cursul zilei de mâine să se revină la parametrii de funcționare corespunzători, transmit reprezentanții ELCEN.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *